Futsal

Nincs ellenfele az ETO-nak

A román légiós, Ion Al-Ioani már Berettyóújfaluban biztosítaná a győri Rába ETO újabb bajnoki címét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hajrájához közeledik a teremlabdarúgó NB I rájátszása. Hat fordulóval a vége előtt a Győr 16 pontos előnyt gyűjtött a második helyen álló Berettyóújfaluval szemben. A címvédő Rába ETO-nak hat, az MVFC-nek hét mérkőzése van még hátra. A két csapat pénteken éppen egymással méri össze erejét, és ha a győriek diadalmaskodnak, a hátralevő öt forduló eredményeitől függetlenül újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.

Győzelmet vár a találkozótól a győriek légiósa, Ion Al-Ioani is. A Rangadó.hu megkeresésére a román válogatott játékosa elmondta, nincs ellenfelük a bajnokságban, úgy érzi, a Győr félgőzzel is le tudja győzni riválisait a honi mezőnyben.

– Minden meccsen nyerni akarunk, nincs ez másként most sem. Szeretnénk biztosítani a bajnoki címet, ezért megyünk Berettyóújfaluba – válaszolta a Rangadó.hu kérdésére Ion Al-Ioani, a Rába ETO teremlabdarúgója. – Mi vagyunk a legjobb csapat a magyar mezőnyben, ezt bizonyítani akarjuk a következő mérkőzésünkön is.

– Tizenhat ponttal vezetik a bajnokságot a Berettyóújfalu előtt. Mondhatjuk, hogy nincs ellenfele az ETO-nak idehaza?
– Nincs ellenfelünk, én is így gondolom. Nagyon erős a keretünk, tapasztalt, rutinos, remek technikai tudással megáldott játékosok alkotják a csapatot. Ha már kilencven százalékon játszunk, senki sem győzhet le minket, ha csak negyvenöt százalékot adunk ki magunkból, akkor is átsegít minket a legjobbjaink rutinja a holtpontokon.

– Bár a szezon még nem ért véget, mégis, milyen emlékei vannak erről a bajnoki évről?
– A szezon első felében sérüléssel bajlódtam, ami kihatott a játékomra is. Ha pályára is léptem, negyvenöt-ötven százalékos teljesítményt nyújtottam, emiatt nem volt túl szerencsés az ősz. A szezon második felében viszont úgy érzem, már én is többet tudtam hozzátenni a csapat teljesítményéhez, így elégedett vagyok az idei évvel.

– A román válogatott tagjaként Európa-bajnoki pótselejtezőt játszhatnak. Milyen erős a román csapat, kik azok az ellenfelek, akikkel szívesen játszana?
– Úgy gondolom, vagyunk annyira jók, hogy egy magyar, szlovák, vagy szerb válogatottat le tudjunk győzni. Én ezek közül leginkább a magyarokkal játszanék, biztos nagyon élvezetes találkozókat vívnák egymással. Azt hiszem, az ukránok ellen nem lépnénk jó esélyekkel pályára, őket jó lenne elkerülni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik