Futsal

Felesleges hátszéllel nyert a Győr

Ezúttal a Szeged otthonában győzött a címvédő Rába ETO a teremlabdarúgó NB I rájátszásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyenge színvonalú játékvezetés mellett remek, lendületes, harcos meccset vívott a házigazda Újszegedi TC a címvédő és listavezető Győrrel, ám a bajnokjelölt ellen ezúttal sem sikerült betalálniuk a csongrádiaknak – tudósít a szegedma.hu.

A számos kulcsemberét nélkülöző szegedi alakulat nem kezdett megilletődötten a bajnokjelölt győriek ellen, Balázs Zoltánnak bőven akadt dolga az első tíz percben, igaz elsősorban a távoli átlövés-kísérletekkel szemben kellett bravúrosokat bemutatnia a válogatott kapusnak. A vendégek állták az UTC támadásait, jóllehet a román Al-Ioani korai kiesése szemmel láthatóan megzavarta őket egy kicsit. Aztán a félidő derekán egy gyors kontrából Lódi Tamás szépen emelte át az egyébként az egész találkozón bravúrosan védő Tombácz Róbertet, előnyhöz juttatva a vendégcsapatot (0-1).

A bekapott gól után valamelyest enyhült a hazaiak meddő mezőnyfölénye, de rövidesen Balázs Zoltán így is feljött besegíteni a győri támadásokba, kockáztatva ezzel kapuját egy esetleges labdavesztés esetén. Ám a 15. percben nagyot fordult a találkozó menete, egy ártalmatlannak tűnő taktikai szabálytalanságért a játékvezetők kiállították Juhász Imrét, s az emberelőnyt a gyorsan passzolgató ETO a portugál válogatott Fabio révén azonnal gólra váltotta (0-2).

A félidő hátralévő részében a játékvezetés színvonala a mérkőzésével fordítottan arányosan változott, erősen megkérdőjelezhető ítéletek sújtották a hazai legénységet, miközben a Rába ETO-nak – amely egyébként sokkal jobb csapat annál, mint hogy ekkora hátszélre szoruljon – mindent elnézett a bírópáros. A szünet előtti pillanatokban már egyértelműen a vendégek játszottak fölényben, de újabb gól nem esett.

A fordulás után maradt mindkét oldalon a lendületes, pörgős játék, Tombácz bravúrt bravúrra halmozott, s Balázs is a helyén volt, amikor kellett, s ha nem ő, akkor adott esetben a spanyol klasszis Juanra mentett a gólvonalon, mint Pataki Sándor lövésénél a 24. percben. Hazai részről a Tombáczon túljutó labdákkal Fülöp Tibor birkózott meg két-három alkalommal is bravúrosan. A fáradó szegedieknek ekkor már a védekezésre kellett koncentrálniuk, hiszen a győriek sorra vezették akcióikat, amelyek végül csak a hajrában értek újabb góllá Szeghy Szabolcs révén, aki kialakította a 3-0-s végeredményt.

A különbség reális, az első tíz perctől eltekintve kevés helyzethez jutott az UTC, amely becsülettel helytállt Európa egyik legjobbja ellen. A győriek magabiztos játékukkal és egy újabb háromgólos győzelemmel zsebelték be a három pontot. A hétfő esti meccsen egyedül a játékvezetést lehetett negatív jelzőkkel illetni.

– Nagyszerű játékunk végig szoros mérkőzést eredményezett, jelenlegi állapotunkban bravúrnak tekinthető ez az eredmény is – nyilatkozta Brinszky Adrián, az UTC edzője.

– Gratulálok ismét a szegedieknek, akárcsak legutóbb, ezúttal is szoros meccset vívtunk velük, ráadásul most is három-nullra tudtunk nyerni. Úgy tűnik, ők az egész magyar NB I-ben az a csapat, amellyel komolyan meg kell küzdenünk, nagyon erős egységnek tartom az UTC-t – mondta Marco Angulo, a győriek edzője.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 3. forduló

Felsőház

Újszegedi TC – Rába ETO 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Lódi (10.), Fabio (15.), Szeghy (39.)

Kiállítva: Juhász (15.)

Swietelsky-Haladás VSE – Colorspectrum Aramis 2-9 (0-3)

Gólszerzők: Egle (22.), Joó (35.), illetve Csopaki (4., 21.), Birinyi (17., 39.), Roni (18.), Dávid R. (24., 30.), Joó (öngól 29.), Korozmán (33.)

Kiállítva: Egle (26.)

Pénteken játszották

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 4-2

Alsóház

Üllő FC Cső-Montage – 1. FC Veszprém 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Takács M. (13.), Simon Zs. (39.), illetve Molnár I. (32.)

Kiállítva: Finta (28.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – DEAC Armada Futsal Club 4-3 (2-1)

Gólszerzők: Öreglaki (3.), Komáromi (8.), Füzy (32., 40.), illetve Fekete V. (11.), Nagy I. (26.), Varga D. (31.)

Kiállítva: Komáromi (40.)

Olvasói sztorik