Futsal

17 gól egy meccsen

A házigazda Rába ETO 14-3-ra nyert a Swietelsky-Haladás ellen a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés előtt Lódi Tamást köszöntötték, aki századik alkalommal lépett pályára győri színekben. A kezdőrúgást a Miss Ázsia Hungary nyertese, Lu Ping Georgina végezte el, aki fogtechnikusnak tanul, és nagyon kedveli a futsalt.

Már az első félidő elején eldőlt a meccs, mert a Rába ETO levegőhöz sem engedte a szombathelyieket. Az első perctől kezdve ötletesen, szebbnél szebb támadásokkal növelte előnyét a házigazda, a Haladás csak a félidő vége felé tudott szépíteni. A győriek nyolcgólos félidei vezetése megérdemelt volt.

A második felvonás első perceiben szervezettebb volt a Haladás védelme, egészen a 24. percig. Próbált támadni a szombathelyi csapat, de a győri védők jól zártak. Az ETO letámadott, jól lassított, a Hali nem tudta a saját játékát játszani. A fiatalok is ügyesen és eredményesen futsaloztak a győrieknél. Matkovics Gábor kapusnak nem nagyon akadt dolga a második félidőben. A meccs végén újra megpezsdült a játék, a 39. percben Harnisch állította be a 14-3-as végeredményt.

– A válogatottból visszatérő játékosaink fáradtak voltak, viszont így is magabiztosan és nagyon jól játszva győztünk a szombathelyi Haladás ellen – mondta Marcos Angulo, a győriek edzője.

– Örülök, hogy százegyedszer is magamra ölthettem a győri mezt. Igazából borzasztóan fáradt vagyok, elég sűrű volt a programunk. Ahhoz képest, hogy nem edzettünk együtt sokáig, nagyon jól játszottunk. Úgy gondolom, a különbség túlzó, de megérdemelten nyertünk, jó volt végre újra itthon játszani a csapattársakkal – nyilatkozta Lódi Tamás.

– Nagyon jól éreztem magam, a válogatottól visszatérve. Igen nagy élmény volt, hogy ilyen jól ment a játék. Azt gondolom, hogy az ott elért eredmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma így játszunk, mivel pozitív élményekkel értünk haza. Megmondom őszintén, sokkal keményebb mérkőzésre számítottam, az első perctől kezdve gördülékenyen ment a játék, ezért simán felőröltük a Haladást – értékelt Harnisch Ákos.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, felsőház, 2. forduló

Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE 14-3 (10-2)

Győr

ETO: Balázs Z. – Dróth, Harnisch, Al-Ioani, Fabio. Csere: Matkovics – Lódi, Szeghy, Bárdosi, Horváth G., Krasznai. Edző: Marcos Angulo

Haladás: Németh K. – Horváth P., Halmos, Czeglédi, Jáger. Csere: Jurak, Németh P., Schimmer Z, Koronczai, Bogyó, Joó, Egle. Edző: Horváth Levente

Gólszerzők: Dróth (2., 34., 36.), Harnisch (4., 8., 17., 40.), Lódi (5.), Bárdosi (5., 25.), Horváth G. (10.), Fabio (11., 14., 19.), illetve Halmos (12.), Horváth P. (16.), Koronczai (35.)

Olvasói sztorik