Futsal

ETO futsal: zárónapi vereség

Harmadik meccsét is elvesztette a Norilszk Nickel Kupa nemzetközi tornán a Rába ETO.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két meggyötört, fáradt csapat játszotta a torna utolsó napjának első mérkőzését, amelyen a magyar bajnok ellenfele a szlovén Oplast volt. Az első öt percben egyik csapat sem kockáztatott, kevés lehetőség adódott mindkét oldalon. Aztán a hatodik perctől a játék képe egy csapásra megváltozott, először Szeghy Szabolcs nagy helyzetét, majd Fabio lövését védte a szlovén kapus. Egy perc múlva újra Szeghy ment egyedül a kapusra, tökéletesen elgurította a labdát a lába mellett, de egy védő becsúszva ki tudta kanalazni a gólvonal elől. Halmos Máté egyéni alakítása után már mindenki gólt látott, azonban a labda néhány centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret – tudósít az ETO honlapja.

Ahogy a futballban lenni szokott, a sok helyzet megbosszulta magát, mivel az ellenfél egy szögletvariáció és egy ellopott labda után egy perc alatt két gólt szerzett. A magyar csapat azonban nem adta fel a küzdelmet, és egy Halmos-emelés után 2-1-re módosult az eredmény, amely a félidő befejezéséig nem is változott. A második felvonás harmadik percében Fabio lopott el egy felpasszolt labdát, Halmosnak adta, aki higgadtan emelt a kifutó kapus keze mellett a hálóba. Ezután mindkét csapat a biztonságra törekedett, egyik sem szeretett volna vesztesen lejönni a pályáról, így említésre érdemes helyzet sokáig nem volt, viszont a pozíciók megszerzésére hatalmas energiákat fordított mindkét gárda.

A Rába ETO öt perccel a lefújás előtt erőteljes offenzívát indított. Sivák Péter, majd Horváth Gergő lövését blokkolták az utolsó pillanatban a szlovénok. Úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, azonban elég volt egy figyelmetlenség, egy kontra, és két perccel a vége előtt újra vezetett az ellenfél. A befejezésig öt a négy elleni játékkal próbált egalizálni a magyar bajnok, de sikertelenül, így vereséggel búcsúzott Norilszktól.

A torna legjobb játékosa a 37 éves kazah (brazil) Joan lett. Örömteli volt, hogy a díjátadón torna legjobb kapusa címet Matkovics Gábor kapta meg. A szervezők a torna befejezése után egy közös vacsorával és egy színpompás műsorral kedveskedtek az összes csapatnak.

Norilszk Nickel Kupa, nemzetközi torna, Oroszország

Kairat Almaty (kazah) – Rába ETO 4-0 (0-0)

Norilszkij Nickel (orosz) – Oplast (szlovén) 5-0 (2-0)

Norilszkij Nickel – Rába ETO 7-1 (2-0)

Kairat Almaty – Oplast 4-0 (3-0)

Oplast – Rába ETO 3-2 (2-1)

Kairat Almaty – Norilszkij Nickel 7-2 (4-1)

Olvasói sztorik