Futsal

Rába-arany, Haladás-ezüst

A házigazda győriek nyerték a futsal Magyar Kupát.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, döntő
Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE 7-1 (2-1)
Győr
Rába ETO: Balázs Z. – Juanra, Lódi, Dróth, Martins. Csere: Al-Ioani, Szeghy, Harnisch, Fabio, Bárdosi, Horváth G., Matkovics. Edző: Marcos Angulo
Haladás: Sipos G. – Horváth P., Halmos M., Czeglédi B., Jáger S. Csere: Sipos N., Gugcsó, Schimmer Z., Koronczai, Bagó, Joó, Egle. Edző: Horváth Levente
Gólszerzők: Dróth (1., 24., 40.), Juanra (9., 25.), Ramada (31.), Bárdosi (33.), illetve Joó B. (12.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Swietelsky-Haladás VSE, és a négyes döntő házigazdája, a Rába ETO jutott be a teremlabdarúgó Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe.

Jó hangulatban, több mint száz szombathelyi szurkoló bíztatása mellett kezdődött a finálé. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de a vasiak előtt is adódtak lehetőségek. A vendégek ekkor zártan, fegyelmezetten futballoztak, így nem is volt meglepő, hogy sokáig nem tudott dominálni a Győr, bár Dróth Zoltán bombájával gyorsan vezetést szerzett. A Rába ETO szépen járatta a labdát, de a Haladás védelme jól zárt. Aztán a kilencedik percben Dróth passzát Sipos kapus lába között Juanra lőtte a kapuba (2-0).

Próbálkozott a Haladás is, de az ETO támadásai után gyorsan visszazártak a vasiak, nem hagytak rést a védőjátékosai. A 12. percben ráadásul a szépítés is összejött: egy kipattanó után gyorsan megindultak, majd Joó Bálint balról élesen lőtt Balázs Zoltán kapujába (2-1). Kiegyenlítettebbé vált a játék, de továbbra is hatalmas iramot diktált mindkét csapat. Összejött az öt fault hazai oldalon, a győriek visszább zártak, ezt megérezve a Haladás nagyobb erővel támadott, de Balázs Zoltán a helyén volt. Nagyon felszívták magukat a szombathelyiek, az ETO folyamatosan támadott a félidő végéig, Sipos kapus azonban bravúrt bravúrra halmozott.

A második félidőben tovább támadnak a győriek, de Sipos egy ideig még bírta, aztán a 24. percben Dróth pontos, lapos lövéssel növelte a Rába előnyét. Néhány perccel később Juanra akasztott nagy gólt Sipos kapujába (4-1). Válaszul Horváth Péter bombája találta el a felső lécet, jelezvén, hogy a Haladás még nem adta fel a döntőt. A győriek nagyon összeszedett játékot produkáltak, ismét fölényben játszottak. A szombathelyiek elfáradtak, a 31. percben Martins cselezgetett, tisztára játszotta magát, és nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe (5-1). A 33. percben Dróth átívelt Sipos Gábor felett, majd Bárdosi fejjel továbbította a labdát az üres kapuba (6-1). Egy perccel később Dróth lőtt egy bődületes kapufát, a mérkőzés végén parádézott a Rába ETO. A Haladás vészkapus-játékkal próbált szépíteni, de a győriek jól védekeztek, és Dróth Zoltán révén újabb góllal szórakoztatták a közönséget (7-1). Visszakerült Győrbe a nagyon várt Magyar Kupa!

– Emelt fővel vonulhattunk le a parkettről, ugyanis sokáig sikerült megnehezítenünk a Győr dolgát – mondta Horváth Levente, a Haladás edzője a klub honlapján. – Becsülettel odatették magukat a fiúk, nem vallottunk szégyent. A szombathelyi futsal legnagyobb eredményét értünk el, ezért pedig köszönet a srácoknak, a támogatóinknak, valamint a lelkes szurkolótáborunknak.

– Nagyon jó mérkőzésen győztünk. Tavaly nem sikerült megnyerni a kupadöntőt a Berettyó ellen, ezért élt bennünk a bizonyítási vágy, hogy mi legyünk a végső győztesek. Az első félidő kicsit nehezebb volt, de utána felébredt a csapat, berúgtuk a helyzeteket, és úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a döntőt – nyilatkozta Dróth Zoltán, a Rába ETO triplázó játékosa.

A döntő képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik