Futsal

Pengeélen táncolt a Haladás

A szombathelyiek 9-7-re kikaptak az Üllő FC Cső-Montage otthonában a futsal Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében az első felvonásra Szombathelyen került sor: a vasiak négygólos előnyt tudtak szerezni (8-4) a Cső-Montage ellen. A két csapat történetében ez volt az első eset, hogy a Haladás le tudta győzni az üllői együttest. A visszavágóról hiányzott a szombathelyiek rutinos kapusa, Németh Krisztián, így két fiatal, Jurak Dániel és Kajáry Dominik került a csapatba – tudósít a klub honlapja.

A találkozó első fele katasztrofálisra sikerült a vendégek szempontjából: a hetedik percben már 4-0-ra vezetett a Cső-Montage, majd egy gyors gólváltás után, tíz perc elteltével 5-1 állt az eredményjelzőn. A négygólos előny tehát elolvadt, sőt idegenben lőtt több góllal már az üllői együttes érezhette magát a legjobb négy között. Ráadásul a 13. percben már 6-1, majd egy újabb gyors gólváltást követően 7-2 volt az állás, így vonultak szünetre a csapatok.

A fordulás után igyekezett a stabilitás feladása mellett dönteni a látogató, hiszen támadnia kellett a továbbjutásért. Ennek ellenére a 25. percben Takács Márton újabb találatával már hat volt közte (8-2, összesítésben 12-10), ám ezt követően a Haladás percei jöttek: három gólt rúgtak zsinórban a vendégek, így a hajrára 8-5-tel indultak a csapatok, és immár ki volt zárva a hosszabbítás lehetősége.

A gólgyártásnak még nem volt vége: az utolsó előtti percben 8-6-ra feljött a Haladás, végül 9-7-re győzött az Üllő FC Cső-Montage, ez pedig azt jelenti, hogy 15-13-as összesítéssel a Swietelsky-Haladás VSE fennállása során először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Rákosmenti FC – Újszegedi TC 6-2 (3-1)

Gólszerzők: Tóth N. (7.), Mészáros (18., 38.), Horváth Sz. (19., 32.), Bihari (24.), illetve Koncz (12.), Dürgő (30.)

Továbbjutott: UTC (9-6)

Üllő FC Cső-Montage – Swietelsky-Haladás VSE 9-7 (7-2)

Gólszerzők: Simon Á. (5., 11., 40.), Magyar T. (5.), Klacsák (6.), Póta (8.), Takács M. (14., 26.), Erdős (19.), illetve Czeglédi (10.), Egle (18.), Kottán (29.), Bagó (30.), Horváth P. (34.), Halmos M. (40.), Joó (40.)

Továbbjutott: Haladás (15-13)

Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu – Ferencvárosi TC 3-0

A Ferencváros csapata technikai okok miatt lemondta a mérkőzést, így 3-0-val az MVFC nyert.

Továbbjutott: Berettyóújfalu (11-0)

A Rába ETO – Dunakeszi Kinizsi párharc első mérkőzését február 1-én, pénteken 20.30-tól, a visszavágót pedig február 20-án, szerdán 21 órától rendezik.

Olvasói sztorik