Futsal

Négygólos Haladás-előny

A Swietelsky-Haladás VSE hazai pályán 8-4-re nyert a Üllő FC-Cső Montage ellen a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését rendezték szerda este Szombathelyen. A Swietelsky-Haladás VSE vendége az Üllő FC-Cső Montage együttese volt. A két csapat bajnoki találkozója elmaradt, ugyanis a vasiak a nagy havazás miatt hétfőn nem tudtak elutazni Pest megyébe (a meccs új időpontja február 11.). Szerdán azonban minden rendben volt, az országutak is járhatónak bizonyultak, az üllőiek megérkeztek, így nem volt akadálya a kupameccs első felvonásának.

A Haladás rutinos kapusa, Németh Krisztián nélkül állt fel. Az első tíz perc gólváltást és fordítást hozott: a hatodik percben egy szerencsétlen mozdulatot követően Bagó Gáborról került a labda a saját kapujába, ám Jáger Sándor másfél perc múlva egyenlített, a tízedik percben pedig Halmos Máté találatával már a hazaiaknál volt az előny. Az első negyedóra végén Simon Zsolt egyenlített, ám a hajrá egyértelműen a vasiaké volt: az utolsó percben előbb Horváth Péter, majd Halmos Máté is betalált, így kétgólos előnnyel mehettek szünetre a szombathelyiek – tudósít a klub honlapja.

Természetesen ez még nem jelentett garanciát a győzelemre, hiszen a rutinos, több évtizedes futsalmúlttal rendelkező rivális ellen még sosem tudott nyerni a szombathelyi gárda. A második félidőt a Swietelsky-Haladás kezdte jobban: Jáger Sándor második góljával már három volt közte. Simon Zsolt azonban a hajrá elején 5-3-ra módosította az eredményt, ám ekkor jött egy újabb 2-1-es hazai széria (Bagó Gábor és Halmos Máté találatai között Simon Ádám is gólt szerzett), majd az utolsó percben a Haladás kötelékébe visszatérő Egle László góljával alakult ki a 8-4-es végeredmény.

Az előny tehát a szombathelyieknél van, a visszavágó – amennyiben az időjárás is úgy akarja – két hét múlva, január 30-án lesz, az üllői sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Swietelsky-Haladás VSE – Üllő FC-Cső Montage 8-4 (4-2)

Gólszerzők: Jáger (8., 24.), Halmos (10., 20., 38.), Horváth P. (20.), Bagó (36.), Egle (40.), illetve Bagó (öngól 6.), Simon Zs. (15., 34.), Simon Á. (37.)

Kiállítva: Simon Zs. (40.)

Újszegedi TC – Rákosmenti FC 7-0 (3-0)

Gólszerzők: Hegyesi (8., 29., 39.), Hernády (9.), Takács R. (14.), Trucz (32.), Szabó Zs. (öngól, 35.)

Január 14-én játszották: Ferencvárosi TC – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 0-8

Február 20-án rendezik: Dunakeszi Kinizsi – Rába ETO

A visszavágókat január 30-án rendezik.

Olvasói sztorik