Futsal

A tartalékos DEAC hősies sikere

A Debrecen hazai pályán 6-3-ra nyert az Újszegedi TC ellen a teremlabdarúgó NB I 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hiába tűnt tartalékosnak az eltiltás miatt három rutinos emberét – Fekete Viktort, Angyalos Andrást, és a kapus Szalánczi Zoltánt – nélkülöző DEAC Armada, a hazaiak Berecz Zsolt irányításával hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s gyorsan elhúztak 2-0-ra a Brinszky Adrián távollétében ismét a Koncz Zsolt, Tóth Attila páros dirigálta Újszegedi TC ellen – tudósít a szegedma.hu.

Tóth azonban hamar szépíteni tudott, s a fokozatosan fölénybe kerülő UTC Nagy Imre öngólja révén egyenlített is. Komoly veszteség volt ugyanakkor a csongrádiak számára, hogy Tóth nem sokkal gólja után vádlisérülés miatt idő előtt kiszállt (izomszakadást szenvedett). A szünet előtt az UTC képtelen volt hibára kényszeríteni a hosszú percekig öt faulttal játszó DEAC-ot, amely viszont az utolsó percben egy hibát kihasználva Gyügyei Zoltán révén ismét előnybe került (3-2).

A szünet után nem sokkal Kövér István növelte a hazaiak előnyét, ám Hegyesi Zsolt egy szép akció végén visszahozta a szegedi reményeket (4-3). Nagyon hajtott az egyenlítésért az UTC, hatalmas nyomás nehezedett a házigazdák kapujára, amelyben Szalánczi hiányában rendíthetetlenül s hősiesen helytállt Bákonyi Norbert, bravúrok sokaságát bemutatva. A látogatók sorra hagyták ki nagyobbnál nagyobb ziccereiket, ami aztán a végjátékban meg is bosszulta magát: előbb Kövér duplázott, majd a könnyen fújt faultok ütöttek vissza a szegediekre, s tízméteresből Berecz állította be a 6-3-as végeredményt fél perccel a vége előtt.

Az UTC vereségével még jobban leszakadt az élmezőny két csapatától, a Rába ETO-tól és a Berettyóújfalutól, a debreceniek viszont elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

Teremlabdarúgó NB I, 17. forduló

DEAC Armada Futsal Club – Újszegedi TC 6-3 (3-2)
Gólszerzők: Berecz (2., 6., 40.), Gyügyei (20.), Kövér (25., 37.), illetve Tóth A. (8.), Nagy I. (öngól 16.), Hegyesi (27.)

Gödöllői Bikák – Colorspectrum Aramis 3-2 (2-0)

Gólszerzők: Nagy R. (9.), Szimcsák (19., 39.), illetve Roni (22.), Birinyi (38.)

Kiállítva: Ács (26.), Baranyai (26.), illetve Dávid R. (26.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Rába ETO FC 4-10 (3-6)

Gólszerzők: Máthé (4.), Rajnay (11.), Martins (öngól 15.), Öreglaki (29.), illetve Szeghy (1.), Fabio (2.), Juanra (3., 17., 32.), Harnisch (6., 39.), Luque (8., 37.), Rajnay (öngól 22.)

A Üllő FC Cső-Montage – Swietelsky-Haladás VSE mérkőzés a nagy havazás miatt elmaradt.

Január 11. péntek: Rubeola FC Csömör – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 2-7

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik