Futsal

Demonstráltak, majd bosszút álltak

A Gödöllői Bikák hazai pályán 3-2-re nyertek az Aramis ellen a teremlabdarúgó NB I 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha másból nem, csak az elmúlt idény gödöllői sikerrel zárult bronzpárharcából indulunk ki, egy Gödöllő–Aramis derbi különleges csemegének számít a honi teremlabdarúgó-sportban. A mostani ütközet azonban minden eddiginél pikánsabbnak ígérkezett, mert a budaörsiek eredményes óvása miatt a Bikák négy bajnoki ponttól elestek a közelmúltban. A csattanós válasz lehetőségét előrevetítő lélektani hadviselés már a bemelegítés perceiben elkezdődött, hiszen a gödöllői csapat tagjai „üzenetekkel” feliratozott pólóban mozgatták át magukat – tudósít a Gödöllői Hírek.

A sajátos előjátékot tapogatózó első félidő követte. Olyan húsz perc, aminek folyamán mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de gólt csak a házigazdák értek el. Kettő is. Az alaphangot Nagy Roland adta meg a kilencedik percben, majd alig tíz perccel később a gödöllői színekben debütáló Szimcsák Tamás bombázott hatalmas erővel az Aramis kapujába.

A valódi izgalmak azonban a második játékrész elején kezdődtek, amikor a vizitálók Roni révén szépítettek. Alig pár perc múlva a játékvezetők is beszálltak a meccsbe. Előbb a vendégek játékosát küldték le második sárga lapja után, s hogy ne érje szó a ház elejét, tíz másodperc múlva kiállították a gödöllői kapust, Ács Gábort is. Igaz, a bírókon kívül senki nem tudta megmondani, hogy miért ér piros lapot, ha a hálóőr a hatoson kívül kézzel nyúl a labdához, de a vaktában előreívelt játékszernek esélye sincs, hogy a hálóban kössön ki. Baranyai Pál, a hazaiak játékos-edzője azonnal számon kérte a játékvezetőket. Feltehetőleg nem irodalmi nyelven fogalmazott, ezért ő is idő előtt kényszerült elhagyni a kispadot.

Ami ezt követően történt, az maga volt a tömény izgalom. Az Aramis játékosai – miután kihagytak egy kisbüntetőt – addig-addig próbálkoztak a vészkapussal kiharcolt emberfölénnyel, mígnem a 38. percben Birinyi Balázs a gödöllői hálóba perdítette a labdát. Alig másfél perccel a lefújás előtt a játékvezetők „bajba kerültek”, mert büntetőpontot kellett ítélniük a Bikák javára. Szimcsák minden mérgét beleadta lövésbe, esélyt és időt sem adva a budaörsiek kapusának, hogy a labda felé mozduljon.

A helyszínen többen mondták: győzött az igazság, és a Gödöllő férfias küzdelemben diadalmaskodott. Ráadásul, január 15-én a szövetségben mégis tárgyalják a Bikák fellebbezését!

Teremlabdarúgó NB I, 17. forduló

DEAC Armada Futsal Club – Újszegedi TC 6-3 (3-2)
Gólszerzők: Berecz (2., 6., 40.), Gyügyei (20.), Kövér (25., 37.), illetve Tóth A. (8.), Nagy I. (öngól 16.), Hegyesi (27.)

Gödöllői Bikák – Colorspectrum Aramis 3-2 (2-0)

Gólszerzők: Nagy R. (9.), Szimcsák (19., 39.), illetve Roni (22.), Birinyi (38.)

Kiállítva: Ács (26.), Baranyai (26.), illetve Dávid R. (26.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Rába ETO FC 4-10 (3-6)

Gólszerzők: Máthé (4.), Rajnay (11.), Martins (öngól 15.), Öreglaki (29.), illetve Szeghy (1.), Fabio (2.), Juanra (3., 17., 32.), Harnisch (6., 39.), Luque (8., 37.), Rajnay (öngól 22.)

A Üllő FC Cső-Montage – Swietelsky-Haladás VSE mérkőzés a nagy havazás miatt elmaradt.

Január 11. péntek: Rubeola FC Csömör – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 2-7

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik