Futsal

Meglepő vereség, de továbbjutás

Az Újszegedi TC 6-2-re kikapott az NB II-es Rákosmenti FC otthonában a teremlabdarúgó Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóit rendezték szerda este. Az NB I élmezőnyéhez tartozó UTC az első meccsen, hazai pályán a várakozásoknak megfelelően simán, 7-0-ra nyert a másodosztály Keleti-csoportjában listavezető Rákosmenti FC ellen. A visszavágóra meglehetősen tartalékos kerettel utaztak a szegediek, Tombácz Róbert, Puskás Csaba, Pataki Sándor és Takács Renátó sem tartott a többiekkel.

A vendégek igyekeztek a szokásos játékukat játszani, azonban a szerencsével és az eredményességgel ezúttal hadilábon álltak. A hazaiak megszerezték a vezetést, amire Koncz Zsolt révén még válaszolni tudott az UTC, ám a szünet előtti hajrában két gyors hazai gól már 3-1-es Rákosmenti-előnyt jelentett. A fordulás után a vendégeknél lehetőséget kapott a harmadik számú kapus, Vasas Gábor is, ám egy ütközést követően Béry Istvánnak vissza kellett állnia. Ez már 4-1-nél történt, miután a remekül kontrázó hazaiak tovább növelték előnyüket – tudósít a szegedma.hu.

Talán felrémlett a csongrádiakban, hogy ledolgozhatják hátrányukat a fővárosiak, mindenesetre a második félidő közepén nyomasztó fölényben játszó UTC Hegyesi Zsolt és Dürgő Péter gyors akciója révén faragni tudott a hátrányból, s ekkor, tíz perccel a vége előtt összesítésben 9-4 volt az állás szegediek javára. Bár az ötödik hazai találat hamar megszületett válaszul, majd a hajrában egy kapu előtti kavarodást kihasználva már 6-2-re vezetett az RFC, a vendégek biztos továbbjutása nem forgott veszélyben.

A szegediek készülhetnek a tavaszi, győri négyes döntőre, ahol a házigazdákon kívül a Berettyóújfalu és a Haladás is biztosította már részvételét. A Győrre még vár a párviadal a Dunakeszivel…

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Rákosmenti FC – Újszegedi TC 6-2 (3-1)

Gólszerzők: Tóth N. (7.), Mészáros (18., 38.), Horváth Sz. (19., 32.), Bihari (24.), illetve Koncz (12.), Dürgő (30.)

Továbbjutott: UTC (9-6)

Üllő FC Cső-Montage – Swietelsky-Haladás VSE 9-7 (7-2)

Gólszerzők: Simon Á. (5., 11., 40.), Magyar T. (5.), Klacsák (6.), Póta (8.), Takács M. (14., 26.), Erdős (19.), illetve Czeglédi (10.), Egle (18.), Kottán (29.), Bagó (30.), Horváth P. (34.), Halmos M. (40.), Joó (40.)

Továbbjutott: Haladás (15-13)

Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu – Ferencvárosi TC 3-0

A Ferencváros csapata technikai okok miatt lemondta a mérkőzést, így 3-0-val az MVFC nyert.

Továbbjutott: Berettyóújfalu (11-0)

A Rába ETO – Dunakeszi Kinizsi párharc első mérkőzését február 1-én, pénteken 20.30-tól, a visszavágót pedig február 20-án, szerdán 21 órától rendezik.

Olvasói sztorik