Futsal

Szombathely legnagyobb sikere

Bejutott a teremlabdarúgó Magyar Kupa győri döntőjébe a Haladás, miután legyőzte a szegedieket.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, elődöntő (Győr)
Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC 8-5 (2-4)
Haladás: Sipos G. – Bagó, Jáger, Egle, Joó. Csere: Jurak, Sipos N. Koronczai, Horváth P., Halmos, Németh P., Bogyó. Edző: Horváth Levente
UTC: Tombácz R. – Trucz, Koncz, Dürgő, Puskás. Csere: Béry, Hegyesi, Bilics, Lázár S., Juhász I., Szentes, Pataki. Edző: Brinszky Adrián
Gólszerzők: Sipos N. (13., 26.), Jáger (14.), Vadász (22.), Joó (27., 40.), Halmos (36.), Németh P. (39.), illetve Dürgő (11.), Puskás (13., 18.), Koncz (14.), Bilics (29.)
Kiállítva: Hegyesi (22.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Haladás szurkolói jóvoltából igazi kupahangulatban kezdődött a második elődöntő Győrben, a szombathelyi és a szegedi együttes között. Az biztos volt, hogy valamelyik csapat fennállása során először kupafinálét játszhat, ahol ellenfele a házigazda Rába ETO lesz.

A Haladás az első percekben magához ragadta az irányítást, több helyzetet kidolgozott, azonban az UTC védelme sziklaszilárdan állta a sarat. Az első öt percben sok helyzet és kapura lövés volt mindkét oldalon, aztán a Haladás jóvoltából a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki: Egle bombája a kapufán csattant, Horváth a kipattanót fölé lőtte. Az első tíz perc végén úgy tűnt, hogy a szombathelyiek rúgják az első gólt. Azonban 11. percben Dürgő Péter óriási góllal a szegedieket juttatta előnyhöz – tudósít a házigazda győri klub honlapja.

A 13. percben Dürgő végezhetett el szabadrúgást, legurítását Puskás Csaba vágta a hálóba (0-2). Azonnal válaszolt a Haladás: egyéni akció végén Sipos Norbert szépített, egy perccel később Jáger is betalált, és egyenlített. (2-2). Potyogtak a gólok, kisvártatva megint a Szeged vezetett csapat, mert Koncz Zsolt lövése nyomán a labda a felső kapufáról a szombathelyi kapus nyakára, onnan pedig a hálóba hullott. Átvette az irányítást a Szeged, a 17. percben Lázár fordulásból hatalmas kapufát rúgott. Egy perccel később újból Puskás villant, egyéni akciója végén kialakult a félidei állás: 4-2 az Újszegedi TC javára.

A második félidő elején szépített a szombathelyi együttes: egy szöglet után szép Halmos, Horváth kombináció következett a hatoson belül, majd Vadász elé került a labda, aki közelről nem hibázott (3-4). A második perc végén a játékvezető kiállította a szegedi Hegyesi Zsoltot egy rosszul sikerült becsúszás miatt, bár többen úgy látták, hogy a szerelés szabályos volt. A következő két percben hősiesen védekezett az UTC, a Haladás nem tudta a létszámfölényét gólra váltani. Aztán a 26. percben folyamatos támadások végén, Sipos Norbert révén egyenlített a Haladás (4-4).

Rögtön utána Jáger bombáját öklözte ki Tombácz, de kicsivel később már a szegedi hálóőr is tehetetlen volt Joó Bálint lövésénél, a labda róla vánszorgott a bal kapufát érintve a hálóba, fordított a Haladás (5-4). Fordulatos mérkőzés volt ez, amely alapján mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást! A 29. percben Igor Bilics forgolódott az ellenfél kapuja előtt, majd lövésre szánta el magát, a labda pedig a kapuban kötött ki (5-5). Újra egyenlő! Izgalmas kupameccs volt, rendkívüli fordulatokkal. A következő négy-öt percben mindkét kapu veszélyben forgott, de talán a Haladás állt közelebb a gólszerzéshez.

A 33. percben Horváth és Joó támadott veszélyesen, középről azonban Horváth a szegedi kapus lábát találta el. Joó helyzete után a 36. percben Németh lövése akadt el Tombácz Róbertben, majd újabb bravúrt mutatott be: a levegőben úszva ütött fölé egy veszélyesen ívelt fejest. Erősödtek a szombathelyi támadások, a 36. perc végén Halmos Máté rúgott gólt a jobb oldalról, labdája védhetetlenül vágódott a bal alsóba (6-5). Mindent egy lapra feltéve támadott a Szeged, viszont a Haladás kontrái veszélyesebbek voltak. A 39. percben Trucz legurítását Koncz lőtte a kapusba. A kontrából viszont az ezekben a percekben igen aktív Németh Péter jobbról betalált, és végleg eldöntötte a továbbjutást (7-5).

Az utolsó percben Joó bombája csapódott a Szegedi kapuba (8-5), és ez maradt az elődöntő végeredménye: története során először jutott be a kupadöntőbe a Swietelsky-Haladás! Az izgalmas és fordulatos meccsen kétgólos hátrányból egyenlített és fordított a szombathelyi együttes. Az UTC támadni kényszerült, de a Haladás kontrái hatékonynak bizonyultak. A szegedieket is dicséret illeti szombati produkciójukért.

Olvasói sztorik