Futsal

Kiköszörülné a csorbát az ETO

A bajnoki alapszakasz gólkirálya sérüléssel bajlódik a futsal Magyar Kupa négyes döntője előtt.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Hétvégén a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjét. Szombaton, az első elődöntőben a házigazda Rába ETO és a címvédő Mezei-Vill FC Berettyóújfalu találkozik. Az elmúlt három évben ez a két együttes játszott a finálét, három éve Móron 6-2-re, tavalyelőtt Gyöngyösön 9-0-ra diadalmaskodtak a győriek, legutóbb pedig a Berettyó nyert 4-0-ra Veszprémben.

Érdekesség, hogy a jelenlegi bajnokságban csak egy meccset nem tudott megnyerni a Rába ETO: azt, amelyet hazai pályán 4-3-ra elvesztett az MVFC-vel szemben. Mindkét csapat gólzáporos meccsekkel hangolt a kupára, a győriek az Aramis otthonában nyertek 8-1-re, a Berettyó pedig Szegeden győzött 10-3-ra. A győri játékosok közül egyedül a bajnoki alapszakasz gólkirálya, Fabio bajlódik kisebb sérüléssel (izomhúzódás), kérdéses a szereplése, a többiek viszont teljes erőbedobással készülnek.

– Végre újra a Magyar Kupáért küzdhetünk a hétvégén, megdolgoztunk azért, hogy itt lehessünk – kezdte – Marcos Angulo, a Rába ETO vezetőedzője. – Szombaton kemény presztízsmérkőzés várható a Berettyóújfalu ellen, amely a tavalyi kupadöntőben meglepetést okozott csapatomnak, de a bajnokságban az utolsó mérkőzésünket mi nyertük ellenük. Jó formában érkezik az elődöntőre mindkét csapat, biztosan nagyon nagy összecsapás lesz, amit remélhetőleg meg tudunk nyerni.

Lódi Tamás, az ETO kiváló játékosa is emlékszik a tavalyi kupadöntőre, amikor a győriek nem tudták feltenni a pontot addigi teljesítményükre.

– Idén mindenképpen szeretnénk kiköszörülni a csorbát. Nagy segítség lehet számunkra, hogy hazai környezetben lépünk pályára. Saját közönségünk előtt nem is tudok mást elképzelni, minthogy visszahódítsuk a kupát, amire úgy érzem, minden esélyünk meg van. Azt, hogy a másik oldalról ki juthat be, nem nagyon figyeljük. Kizárólag a mi meccsünkre koncentrálunk, hogy ne érhessen minket meglepetés – magyarázta Lódi Tamás.

A győriek nagy fölénnyel, 13 pontos előnnyel vezetik a bajnoki tabellát a rájátszásban, a második helyen a kizárólag magyar játékosokkal felálló Berettyóújfalu áll.

– Bármilyen eredmény is születik, sajnálni fogom a vesztes csapatot, hogy nem lehet ott a döntőben – mondta az MLSZ honlapján Frank Tamás, az Aramis játékos-edzője, a válogatott szövetségi kapitánya. – Az ETO nagyon erős, kiemelkedik a hazai mezőnyből, amellett, hogy nagyszerű légiósokkal rendelkezik, a magyar válogatottban szereplő játékosai is sokat fejlődtek az elmúlt években. Annak viszont örülök, hogy a Haladás vagy a Szeged ott lehet a fináléban, mert mindkét gárda lendületes, látványos futsalt játszik, és bár nem tartanak még ott, mint a másik két elődöntős, megérdemlik a kupadöntővel járó kiemelt figyelmet. A szegediek egy hajszállal talán erősebbek, de az utóbbi időszakban nincsenek csúcsformában, ezért nehéz megjósolni, melyik csapat lehet a továbbjutó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik