Futsal

Egy piros lap miatt játszhat

Koncz Zsoltot nagypályán kiállították, ezért lehet ott a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjén.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A hétvégén rendezik Győrben a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjét, ahova a házigazda Rába ETO, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu, az Újszegedi TC, és Swietelsky-Haladás VSE jutott be. A szombati második elődöntőben a csongrádiak és a szombathelyiek találkoznak. A két gárda nagyjából egyenlő játékerőt képvisel, így küzdelmes és izgalmas találkozóra van kilátás. A szegediek kiváló játékosa, Koncz Zsolt – aki egyébként a nagypályás NB II Keleti-csoportjában szereplő Cegléd labdarúgója is – a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy óriási siker lenne, ha bejutnának a fináléba.

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert a bajnokság legfontosabb szakaszára eléggé elfogytunk, sok a sérült a csapatban – nyilatkozta a 35 éves Koncz Zsolt, aki a bajnokság alapszakaszában tíz gólt szerzett. – Ettől függetlenül szeretnénk jól szerepelni, és úgy gondolom, van reális esélyünk arra, hogy bejussunk a döntőbe. Nagyon szeretnénk ott lenni a fináléban, Szeged városának ez egy óriási siker lenne, és a mi önbizalmunknak is jót tenne. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Szombathely ellen, nüánszok fognak dönteni, nem lesz nagy különbség a két gárda között. Remélem, hogy a mérkőzés fordulópontjaiból mi fogunk jól kijönni.

– Nagypályán az NB II-es Cegléd csapatában futballozik, hogyan oldja meg, hogy ott legyen Győrben?
– Múlt héten nagypályán kiállítottak, és egymeccses eltiltásomat töltöm, ezért mindenképpen ott leszek Győrben. Ha azonban nem kaptam volna piros lapot, bizonyára kihagytam volna a kupadöntőt, hiszen a nagypályás futball élvez elsőbbséget nálam. A sérülteket leszámítva teljes kerettel fogunk utazni.

Változó kerettel a döntő a céljuk

A Swietelsky-Haladás csapatában is sok a sérült, de az együttes téli szerzeménye, Sipos Norbert így is hisz a döntőbe kerülésben. A Siófok és a Haladás egykori villámgyors szélsője szerint a három közül a kevésbé erős ellenfelet kapták.

– Mindenképpen szeretnénk bejutni a döntőbe, óriási eredményt tudnánk ezzel elérni – kezdte az egykor Cipruson is légióskodó 31 éves futballista. – Szerencsére a három lehetséges ellenfél közül a kevésbé erőset kaptuk. Annak ellenére, hogy sok a sérültünk, úgy érzem, van esélyünk, és mindent elkövetünk, hogy bejussunk a fináléba.

– A csapatból többen is Ausztriában játszanak nagypályán, teljes kerettel tudnak Győrbe utazni?
– Változó lesz a keretünk, mivel mindkét nap különböző játékosok érnek rá. Megpróbáltuk úgy összehozni, hogy szombaton és vasárnap is egyenlő erősségű gárdánk legyen, és megfelelően tudjunk kiállni.

– Sikerült már csapatot találnia nagypályán?
– Még keresem a továbblépési lehetőséget, de nem igazán Magyarországon.

Olvasói sztorik