Futsal

Parádés cselek, gyönyörű gólok

Nagy rangadót vívott a Győr és a Berettyó a Magyar Kupa elődöntőjében: a hazaiak 4-2-re nyertek.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, elődöntő (Győr)
Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 4-2 (2-1)
Győr: Balázs Z. – Juanra, Lódi, Al-Ioani, Dróth. Csere: Matkovics, Szeghy, Martins, Harnisch, Fabio, Bárdosi, Horváth G. Edző: Marcos Angulo
MVFC: Pallai – Trencsényi, Lovas, Rábl, Szabó P. Csere: Nagy I., Sánta, Gál, Szécsi, Kiss A., Tihanyi. Edző: Turzó József
Gólszerzők: Martins (4., 23., 37.), Juanra (5.), illetve Nagy I. (8.), Trencsényi (38.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Remek hangulatban kezdődött a Magyar Kupa első elődöntője. Nagy iramban fegyelmezetten játszottak a csapatok, és finoman kóstolgatták egymást. Jobban és többet támadott az ETO, azonban eleinte jól zárt a Berettyó hátsó alakzata. A negyedik percben Martins keresztlabdáját a kapu torkából Lódi Tamás mellé lőtte. Aztán góllá érett a győriek mezőnyfölénye: az ötödik percben Harnisch Ákos átadását Martins lőtte a kapuba (1-0) – tudósít a Rába ETO honlapja.

Egy perccel később Juanra lőtt nagy gólt: a kapufát érintve csavart a jobb felsőbe (2-0). Többet támadtak a győriek, de Pallai jól védett, vagy az irányzékkal volt baj. A Berettyóújfalu a nyolcadik percben szépített: Trencsényi János passzát balról Nagy István lőtte a hálóba (2-1). Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, az MVFC is jobban tartotta a labdát, és ha eljutott ellenfele kapuja elé, veszélyes helyzeteket alakított ki, de a győriek jól védekeztek. A Rába szépen játszott, de a támadói az akcióik végén nem voltak pontosak.

Az első félidő második felében mindkét csapatnak lett volna lehetősége a gólszerzésre, de a helyzeteket továbbra sem sikerült jól befejezni. Kivártak a csapatok, a megfelelő alkalmat, a réseket, a helyeket keresték a támadásaikhoz. Lehetett érezni az igazi kupameccs feszültségét, Látványos, férfias harc zajlott magas színvonalon, remek technikai megoldásokkal. A félidő végén gyorsan kontrázott az ETO, a támadás végén Lódi lövését Pallai visszavetődve kiütötte.

A második félidőt jobban kezdte a Rába ETO. A csapatok ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták: előbb Lódi, majd Dróth lövése kerülte el az MVFC kapuját. Nagyon nyomott az ETO, dűlőre akarta vinni a találkozót. Egy kontra után azonban majdnem a Berettyó szépített: Rábl lövését vetődve védte Balázs Zoltán. A negyedik percben megint szenzációsan járatta a labdát a hajdúságiak hatosán a hazai együttes, az akció végén Martins középen egy csellel elfektette Pallait, majd két mezőnyjátékos játékos között nagy erővel a hálóba lőtt (3-1).

A folytatásban mindkét csapat erőteljesebben próbálkozott, sokszor Balázs Zoltánnak, a győriek kapusának is közbe kellett lépnie. Élményszámban mentek a kifutásai, vetődései. A Berettyó kapusa is főszereplő volt ezekben a percekben, de alapvetően mindkét csapat jól védekezett. A nagy iram megmaradt, a 34. perctől vészkapus-játékkal rohamozott az MVFC, de a győriek jól koncentráltak a kritikus szituációkban is. A 37. percében Dróth labdát szerzett, szép csellel játszotta tisztára magát, Martinshoz passzolt, aki az elvetődő Pallai felett emelt a Berettyóújfalu kapujába (4-1).

Nem adta fel az ellenfél, és létszámfölényes helyzetben Nagy István belőtt labdáját Trencsényi János pofozta a hálóba (4-2). Az utolsó perceket az ETO jól kivédekezte, tartotta a labdát, így az eredmény már nem változott. Nagy iramú, harcias kupameccsen Martins háromszor is betalált, és bár a Berettyóújfalu hősiesen védekezett, és próbált veszélyesen kontrázni, de a Rába ETO nem kegyelmezett, s visszavágott a tavalyi kupadöntőért.

– A mai meccs nem volt egyszerű, Fabio combizom-sérülése miatt nem százszázalékos, de a holnapi meccsen is megpróbálom játszatni – nyilatkozta Marcos Angulo, a Rába ETO edzője. – Szerintem nagyon jó meccset játszottunk, gratulálok a Berettyóújfalunak, nagyon erősen védekeztek, izgalmas mérkőzés volt. Ilyen meccsekre van szüksége a magyar futsalnak.

Olvasói sztorik