Futsal

A Haladásnál maximálisan elégedettek

Akár nemzetközi szereplést is érhet a Magyar Kupa ezüstérem!

Kapcsolódó cikkek

Rába-mezt húz Horváth Péter és Halmos Máté
Horváth Levente vezetőedző arról tájékoztatta honlapunkat, hogy bár a Swietelsky-Haladás VSE teremlabdarúgó-csapatára háromhetes szünet vár, két játékosuk, Horváth Péter és Halmos Máté sem marad mérkőzések nélkül. A két tehetséges fiatal csatlakozik a válogatott játékosait nélkülözni kényszerülő Rába ETO keretéhez, és a szünet alatt több felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek győri színekben.

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ezüstéremmel zárták a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőt a Swietelsky-Haladás VSE teremlabdarúgói. A szombathelyiek az elődöntőben az Újszegedi TC-t győzték le gólzáporos mérkőzésen, azonban a döntőben nem bírtak a jóval esélyesebb, házigazda Rába ETO-val.

Az elért eredménnyel és az idei szezonnal is elégedett a csapat vezetőedzője, Horváth Levente. A szakember a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, tudták, hogy a Győr jóval esélyesebb náluk, és úgy érzi, hibázott, amikor túlságosan feltüzelte csapatát a döntő szünetében. Hozzátette, bíznak benne, hogy felkérést kapnak a nemzetközi kupára, így akár külföldön is megmutathatja magát a Haladás.

– Ez a harmadik éve a csapatnak, a második az élvonalban – kezdte Horváth Levente, a szombathelyi teremlabdarúgó-csapat vezetőedzője. – Tavaly az ötödik helyet szereztük meg a bajnokságban, idén pedig a legjobb hatba kerülést tűztük ki célul, illetve a Magyar Kupában szerettünk volna a legjobb négy közé jutni. A szezon kissé nehezen indult, úgy tűnt, elszámoltuk magunkat, azonban végül sikerült teljesítenünk a kitűzött feladatokat. Ami a kupát illeti, a sorsolás kedvezően alakult, ezt a lehetőséget pedig meg is ragadta a csapat, így sikerült megszereznünk az ezüstérmet.

– Elégedettek a döntőben elért eredménnyel, vagy van némi hiányérzet önökben?
– Maximálisan tisztában voltunk vele, hogy a győzelem szinte elérhetetlen számukra. A döntő szünetében talán én is hibáztam, amikor egy-két olyan mondatot mondtam a csapatnak, aminek köszönhetően túlságosan is felpörögtünk a második félidőben. Nyíltabbá vált a játékunk, amit a győriek pillanatok alatt kihasználtak, így alakult ki a hét-egyes végeredmény. A különbséget túlzónak találom, emiatt talán van bennem egy kis hiányérzet, de az elért eredmény miatt csak gratuláció jár a csapatnak, a vezetőinknek és a támogatóinknak egyaránt. Csapatunk eddigi legnagyobb sikerét értük el, maximálisan elégedettek vagyunk az ezüstéremmel!

– Majdnem három hét pihenő vár a Haladásra. Jól jön a szünet a kupadöntő hétvégéje után?
– Abból a szempontból jól jön, hogy kicsit tudnak lazítani a játékosaink. A keret tagjai kivétel nélkül Ausztriában játszanak, nagypályán. Jól jön ez a szünet, hiszen így gyakorolni tudjuk a futsalos mozgásokat, amelyeket a nagypályás edzéseken nem lehet elsajátítani. Már el is kezdtük ezeket a foglalkozásokat, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a teremlabdarúgás minél több elemét megmutassuk, megtanítsuk a játékosainknak. Ez a klub koncepciója, ebbe az irányba szeretnénk elindulni, fejlődni.

– Az eltérő taktikai elemeken felül a nagypálya mennyire teszi nehezebbé a munkájukat?
– Most is szerencsénk volt, hiszen a kupadöntő hétvégéjén már indultak a bajnokságok Ausztriában is. Fortuna azonban mellénk állt, hiszen a pályaviszonyok több helyen nem engedték, hogy megrendezzék a találkozókat. Emiatt az első napon Czeglédi Balázst, a másodikon pedig csapatkapitányunkat, Németh Pétert kellett csak nélkülöznünk, így szinte teljes csapattal várhattuk a kupa hétvégéjét.

– A bajnokságban a hatodik helyről várják a folytatást. Milyen célokkal vágtak neki a felsőházi küzdelmeknek?
– Hat pont a lemaradásunk az Aramisszal szemben, reálisan nézve nincs már esélyünk az előrelépésre, hiszen várhatóan még a budaörsiek is gyűjtenek pontokat a hátralevő mérkőzéseiken. A jövő csapatát építjük, ennek megfelelően mindig csak a következő feladatra koncentrálunk. A felsőházi találkozókon sokat tanulhatnak a játékosaink. Hazai pályán az a célunk, hogy minél jobban megszorongassuk az ellenfeleinket, összességében pedig kiváló tapasztalatszerzési alkalmat jelentenek ezek a mérkőzések. Sok tehetséges játékosunk van, szeretnénk, ha minél többet fejlődnének a Haladás színeiben.

Nemzetközi szereplés, vagy sem?

Több portálon is megjelent a hír, miszerint a Győr győzelmével megnyílhat az út a Haladás csapata előtt a nemzetközi porondon is. A versenykiírásban viszont nem szerepel olyan pont, amely szerint a kupagyőztes, vagy adott esetben a második bármilyen nemzetközi tornán indulhatna. Horváth Leventétől megtudtuk, a vezetők a Mitropa Cup elnevezésű közép-európai kupára gondoltak, amikor a nemzetközi indulásról szóló bejegyzések napvilágot láttak.

– A Cső-Montage csapata szintén második lett a későbbi bajnok mögött a 2010-es Magyar Kupa kiírásában, és ennek köszönhetően meghívást kapott a Mitropa Cup négyes döntőjére. A tornára a közép-európai kupagyőztes csapatok kapnak meghívást, de mivel az ETO nagy valószínűséggel a rangosabb UEFA Futsal Cup-ba kvalifikálja magát, ezért – az előbb említett esetből kiindulva – úgy hisszük, van esély arra, hogy most mi kapjunk meghívást erre a tornára.

Olvasói sztorik