Futsal

„Most nagyon nagy sanszunk van”

A győri Dróth Zoltán a válogatottal is szeretne végre maradandót alkotni.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport
Magyarország–Olaszország 1-9 (0-3)
Magyarország–Finnország 5-2 (3-2)
Olaszország–Montenegró 6-0
Magyarország–Montenegró 4-3 (1-2)
Olaszország–Finnország 5-1
Finnország–Montenegró 3-1
A csoport végeredménye: 1. Olaszország, 2. Magyarország, 3. Finnország, 4. Montenegró
A szerdai mérkőzés képgalériája ide kattintva látható!
A csütörtöki mérkőzés képgalériája ide kattintva látható!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott a múlt héten két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, az olaszországi Bariban. Ez azt jelenti, hogy legjobbjaink készülhetnek az őszi pótselejtezőre. Az itáliai tornán a magyarok tíz góljának több mint fele a győri Dróth Zoltán nevéhez fűződik, akinek a hazautazás, és az egynapos húsvéti pihenés után kedden már edzenie kellett klubcsapatánál, hiszen csütörtökön folytatódik a bajnokság!

A címvédő Rába ETO a több mint háromhetes szünet után éppen Magyar Kupa-döntőbeli ellenfelét, a Swietelsky-Haladás VSE csapatát fogadja. Bajnoki meccsek híján is a győriek voltak a legaktívabbak a közelmúltban, hiszen a válogatottjait nélkülöző együttes Szibériában vendégszerepelt. Juanra és Ramada játékára nem számíthatnak a szombathelyiek ellen, Dróth Zoltán viszont ott lesz a pályán. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon szeretne a válogatottal is maradandót alkotni, mert a rosszul sikerült 2010-es Európa-bajnokság emlékei még mélyen élnek benne.

– Milyen volt a két győztes mérkőzés?
– Nagyon örülünk, hogy sikerült továbbjutnunk a pótselejtezőre. Az első meccs furcsán kezdődött, mert Montenegró már az ötödik percben kettő-nullra vezetett. Ez egy kicsit megfogott minket, de tudtunk, hogy jobb csapat vagyunk, és végül nagy nehezen fel tudtunk törni ellenfelünk védelmet, és sikerült behúzni a meccset – mesélte Dróth Zoltán. – A finnek ellen tudtuk, ha nyerünk, továbbjutunk, de ha nem, akkor valószínűleg kiesünk. Nagyon jól szerepeltünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a második helyen végeztünk.

– Az olaszok elleni meccs nagyon sima volt?
– Más dimenzió, ezt a saját bőrünkön tapasztalhattunk. Kegyetlenül kihasználták minden hibánkat, talán el is voltunk már fáradva, és sok volt a sérültünk, de reálisan nincs ekkora, nyolcgólos különbség a két csapat között. Végig nyomtak, és a végére bedaráltak minket. Utólag megállapítható, hogy jó volt a sorsolásunk, jó volt, hogy a végén játszottunk velük.

– Három mérkőzésen összesen tíz gólt lőtt a válogatott, ennek több mint a felét, hatot ön. Minek köszönhető ez a remek forma?
– Összeszedett, és végig nagyon eltökélt voltam, ez az oka. Nagyon szeretnék a válogatottal is maradandó eredményt elérni, mert a kétezer-tízes Európa-bajnokság sem úgy sült el, ahogy szerettük volna, és ez még mélyen bennem van.

– Téma volt már a pótselejtező?
– Persze! Már a meccs végén tudtuk, kik azok, akik szintén továbbjutottak. Van, akit jobban, és van, akit kevésbé látnánk szívesen, de ez szubjektív, nyilván mindenki másként gondolja, de egy biztos: a szerbeket semmiképp nem akarjuk! Úgy érzem, a többiekkel szemben ötven-ötven lenne az esély. Nagyon szeretnénk kijutni a tornára, és úgy érzem, most nagyon nagy sanszunk van rá.

– Csütörtökön már bajnoki meccs vár az ETO-ra! Volt idő egy kicsit pihenni?
– Húsvétkor volt, de kedden délelőtt már edzettünk, tehát sok pihenőre nincs lehetőség, pedig jó lett volna, mert nagyon fáradtak a lábak és fejek is. De az élet nem áll meg, a bajnokság megy tovább, és most ott kell helytállnunk.

Nyáron kapnak ellenfelet

Július 3-án rendezik a teremlabdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsolását.

A címvédő Spanyolország mellett Olaszország, Portugália, Azerbajdzsán és Csehország biztosította helyét a 2014-es belgiumi tornán. Ott lesz még a házigazdán kívül Oroszország és Szlovénia is. A selejtezőcsoportok hét második helyezettje, valamint a legjobb harmadik az oda-visszavágós rájátszásban harcol az utolsó négy kiadó helyért, szeptember 17-én és 24-én.

A pótselejtezőre készülhet: Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Románia, Horvátország, Szerbia, Hollandia, Ukrajna, és legjobb harmadikként Szlovákia, de a bosnyákok és a szlovákok nem játszhatnak újra egymás ellen.

Olvasói sztorik