Futsal

Dróth Zoltán az év legjobbja

Első alkalommal kapta meg a kitüntető címet a bajnoki címvédő Rába ETO 24 éves teremlabdarúgója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szokásos év végi szavazáson 2012-ben Dróth Zoltánt választotta az év legjobb futsal játékosának a Magyar Labdarúgó Szövetség. A 24 éves teremlabdarúgó jelenleg 18 találattal vezeti a góllövőlistát, tavasszal pedig 11 alkalommal volt eredményes. A válogatottban eddig ötven mérkőzésen szerepelt, és húsz gólt szerzett – írja a futsal-hungary.hu. 2009 nyara óta megszakítás nélkül 48 mérkőzést játszott a nemzeti csapatban, amely talán magyar csúcs. Ez a ragyogó sorozat is csak azért szakadt meg idén ősszel, mert az ETO-nak szüksége volt rá az UEFA Futsal Cup-on.

– Nagyon örülök a címnek, és nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy megválasztottak az év játékosának! A bajnokságban már elnyertem egyszer az év mezőnyjátékosa díjat, de az év futsal játékosának lenni mindezidáig még nem sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek – nyilatkozta Dróth Zoltán.

A játék alapjainak megismerésében Kozma Mihály segített neki, és nála lett először válogatott is.

– Azóta rengeteget fejlődött, mára nemzetközi szintű játékossá nőtte ki magát. Fantasztikus tehetség, minden megmozdulásában benne van a gól. Fiatalember létére meghatározó egyénisége a válogatottunknak és klubcsapatának, remélhetőleg lassan mindkét helyen vezéregyéniséggé is válik. Kiszámíthatatlansága, váratlan megoldásai tették a hazai futsal legjobb játékosává – vélekedett Kozma Mihály szakág-vezető.

A nőknél a DVTK-Vénusz játékosa, Csepregi Gabriella kapta az év legjobbja címet.

Olvasói sztorik