Futsal

Sikeres évet zártak

Lódi Tamás jövőre is az UEFA Futsal Cup elitkörében bizonyítana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly eredményeket ért el a Rába ETO csapata a 2012-es esztendőben is. A győri teremlabdarúgók megnyerték a bajnokságot, majd ősszel az UEFA Futsal Cup elitkörébe jutva alig maradtak le a nemzetközi sorozat négyes döntőjéről. A sikeres szezon végén a győri játékosok megérdemelt pihenőjüket töltik, legközelebb január harmadikán találkozik majd a keret, ekkor kezdi meg a felkészülést az együttes. A Rangadó.hu Lódi Tamást kérte meg, hogy értékelje az idei évet.

– Bár a Magyar Kupát nem sikerült elhódítaniuk, a többi sorozatban remekül szerepeltek. Sikeresnek mondható az idei év?
– Mindenképpen sikeresnek mondható az idei szezonunk – értékelte a 2012-es évet Lódi Tamás, a Rába ETO válogatott játékosa. – A Magyar Kupát ugyan nem sikerült elhódítanunk, de a bajnoki címet igen, a nemzetközi porondon pedig nem találtunk legyőzőre. Sikeres évet zártunk, úgy érzem.

– Nem múlt sokon a nagy bravúr az UEFA Futsal Kupában sem…
– Hetedikek lettünk a BL-ben, ez önmagáért beszél. Nemes ellenfelekkel mérkőzhettünk meg, és nem vallottunk szégyent. Úgy érzem, jó úton halad a csapat, mindenképpen szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Ismét bajnokuk akarunk lenni, hogy újra az elitkörben bizonyíthassunk, és akár még az ideinél is jobb eredményt érjünk el!

– Mennyire lesz nehéz dolguk a bajnokságban? Erősödött az előző évekhez képest az NB I?
– Azt mondanám, hogy most több az ugyanolyan képességű csapat, mint korábban. Rajtunk kívül a Szeged emelkedik ki a mezőnyből, illetve a Berettyóújfalut is mindenképpen ide kell sorolni. Az élmezőnyt követi a Haladás és az Aramis csapata, a többiek viszont közel azonos szintet képviselnek, játéktudást tekintve.

– Mit vár a válogatottól a jövő évi EB-selejtezőkön?
– Még nem tudjuk, ki lesz a negyedik ellenfelünk a csoportban, így nehéz előre jóslatokba bocsátkozni. Velünk lesz egy négyesben a finn válogatott, akik azért elég szívós, nehéz ellenfélnek számítanak. Az olaszok a világbajnokságon bronzérmet szereztek, favoritnak számítanak a csoportunkban. Úgy érzem, ha megfelelő körülmények között tudunk készülni, sikerülhet a továbbjutás a csoportból. Ha nem is sikerülne megszereznünk az első helyet, a második pozícióba odaérhetünk, ami még pótselejtezős helyet érhet az Európa-bajnokságra.

– December elején pihenőre vonultak. Mikor kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra?
– Január harmadikáig kaptunk pihenőt, de ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen leállnánk. Mindenki megkapta a saját feladatát a szünetre, futunk, kerékpározunk, megfelelő kondícióban tartjuk magunkat, hogy ne a nulláról kelljen elkezdeni a januári felkészülést.

Olvasói sztorik