Futsal

Rekord után gólrekord

Dróth Zoltán berobbant Európa élvonalába, majd megdöntötte bajnoki gólcsúcsát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Többször leírtuk már az elmúlt napokban-hetekben, de álljon itt ismét a tény: veretlenül zárta az UEFA Futsal Cup idei kiírását a Rába ETO csapata. Ízlelgetjük, értékeljük a remek szerepelést, amit a hazai sportsajtó sajnos méltatlanul elhallgat. Pedig nem akármilyen riválisokat győzött le, illetve kényszerített döntetlenre a magyar bajnok! A grúziai elitkör-tornán úgy alakult, hogy leginkább a légiósok vették ki részüket a gólszerzésből, egyetlen magyarként Dróth Zoltán volt eredményes, aki a hazatérés után sem állt le. Olyat tett, amit teremlabdarúgó-pályafutása során még soha: egy meccsen öt gólt lőtt, méghozzá hétfő este, a MAFC ellen. A 24 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a versenyrendszer átalakítása miatt minden bajnoki mérkőzés kiemelt fontosságú a győriek számára.

– Házilag barkácsolt statisztikánk alapján ez volt élete első mesterötöse!

– Szerintem is! Négyet már sikerült lőnöm, de öt még biztosan nem volt egy meccsen – erősítette meg a Rangadó számvetését Dróth Zoltán. – Az elitkör után újra vissza kell rázódnunk a hazai környezetbe. Ezek a mérkőzések kicsit nehezebbek, olyan szempontból, hogy a nemzetközi porondon sokkal nyíltabban játszik az összes csapat, idehaza viszont az összes ellenfelünk beáll védekezni, és rá vagyunk kényszerítve, hogy támadjunk. Eleinte nem sikerült feltörnünk a MAFC-ot, az első félidő nehezebben indult, de aztán magabiztos győzelem lett a vége.

– Nehéz feladat ráhangolódni ezekre a meccsekre, amelyek a kötelező győzelem kategóriába tartoznak?
– Azért fontosak ezek a mérkőzések, mert változott a versenykiírás. Felsőház és alsóház lesz, nem rájátszásos rendszer. Mindenki játszik még egy kört, tehát sokkal nagyobb jelentősége van az alapszakasz megnyerésének. Pontokat viszünk magunkkal, ezért minden meccs kiemelt fontosságú.

– A grúziai tornán ön volt a Rába ETO egyetlen magyar gólszerzője…
– Annyira nem örülök neki, hogy így meg vagyunk különböztetve… Persze örülök, hogy sikerült betalálnom, de ez is a csapat érdeme, hiszen mindenki hozzátette a maga jó teljesítményét. Reméljük, idehaza is mindenki felkapja a fejét erre a dologra, és a nagycsapatok is felfigyelnek akár ránk egyénileg, akár a csapatunkra. Mindenki odatette magát, ezért szerepeltünk úgy, ahogy szerettük volna.

A Rába ETO házi góllövőlistája a grúziai tornán: Fabio Aguiar 3, Luque 2, Dróth, Hugo Martins, Juanra 1-1

– Melyik volt a legjobb, legerősebb ellenfelük?
– A Benfica, annak ellenére, hogy nem sikerült továbbjutnia az elitkörből. A portugál együttes képviseli a legmagasabb színvonalat, bár a grúzok megverték őket. Szerintem ez nem tükrözi a valós erőviszonyokat, de ez is mutatja, hogy egy ilyen meccsen bármi megtörténhet. Aki benne van a sportágban, ismeri a játékosaikat, van köztük brazil és portugál válogatott is. Készültünk rájuk, tudtuk, hogy az első meccset ellenük játsszuk. Nem is koncentráltunk a többi csapatra, csak rájuk. Rengeteget videóztunk, elemeztük, hogy kell védekeznünk. Amint elkezdődött a meccs, aztán a félidőben, amikor még null-null volt az állás, elhittük, hogy van keresnivalónk ellenük. Ezért is sikerült null-háromról döntetlenre mentenünk a mérkőzést.

– Ha a grúzok elleni találkozó utolsó másodreceiben Juanra nem a kapufát találja el…
– Talán mondhatnánk, hogy az a kapufa fordulópont volt számunkra az egész tornán, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor pontosan tudjuk, hogy azon a meccsen a döntetlen közelebb állt a valósághoz, mint a győzelem. Kellett volna a szerencse is a végső sikerhez, de nem lett volna méltó ahhoz a mérkőzéshez, ha nyerünk, mert a grúzok nagyon nyomtak a második félidőben, és bizony nagyokat kellett védekeztünk…

Dróth Zoltán: mesterhármasok, négyesek

A teljesség igényével megpróbáltuk összegyűjteni azokat a meccseket, amelyeken Dróth Zoltán három vagy annál több gólt szerzett eddigi pályafutása során. Úgy tűnik, eddig a mostani termés volt a rekord egy mérkőzésen belül! Jelenleg tíz találatnál jár, a csúcs 24 volt, a 2009–2010-es pontvadászat alapszakaszában, aztán öt a rájátszásban és öt a kupában is.

Akadt azonban ennél is eredményesebb idénye: a 2008–2009-es nagypályás szezonban 29 találkozón nem kevesebb, mint negyven alkalommal volt eredményes a megyei másodosztályban, a Táp színeiben! Itt találjuk egyébként Dróth abszolút rekordját, hiszen a Felpéc SE elleni 11-2-es győzelemből hét góllal vette ki a részét. A csapat toronymagasan a tabella élén végzett, összesen 135 lőtt góllal, 26 győzelemmel és két-két döntetlennel illetve vereséggel. És ki lett a gólkirály? Na, kicsoda? Nem Dróth Zoltán, hanem a Kóny SE játékosa, Máté Lénárd, aki 41 gólt szerzett.

2012–2013: Cső-Montage 3, MAFC 5 (bajnoki alapszakasz), Dream Team SE 3 (Magyar Kupa)

2011–2012: Gödöllő 3 (bajnoki alapszakasz), Szeged 3 (Magyar Kupa)

2010–2011: Borsod Volán 3, Ózd VSE 3 (bajnoki alapszakasz), Nyíradony 4, Aramis 3, Berettyóújfalu 3 (rájátszás)

2009–2010: DTE-Royal FC 3, Berettyó 4 (bajnoki alapszakasz), Berettyóújfalu 3 (rájátszás)

2008–2009: Ikrény 3, Ikrény 3, Vámosszabadi 3, Felpéc SE 7 (nagypálya, megye II)

2007–2008: Gödöllő 3 (bajnoki alapszakasz)

2006–2007: Fortuna-Jadberg 3 (U19), PMFC 3 (NB II)

Olvasói sztorik