Futsal

Pontszerzés, fantasztikus hajrával

Bravúros pontszerzéssel kezdett a Rába ETO az UEFA Futsal Cup elitkörében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar bajnokcsapat fantasztikus hajrájának köszönhetően az európai ranglistavezető portugál Benfica együttesével játszott 3-3-as döntetlent a grúz Tbilisziben zajló torna első fordulójában.

Az első félidő enyhe portugál mezőnyfölényben telt el, ennek ellenére a Rába ETO-nak volt több helyzete. A portugálok elsősorban átlövésekre voltak berendelkezve, ám ezeket a védelem és Balázs Zoltán kapus magabiztosan hárította. A második félidőben két egyéni hiba után gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Benfica, de az ETO nem rogyott össze, és fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. A 36. percben aztán jött a hidegzuhany: egy fordított bírói ítéletet követően Vitor Hugo góljával már 3-0-t mutatott az eredményjelző – tudósít a győriek honlapja.

Az újabb bekapott gól azonban nem törte meg a magyar csapatot, és a hátralévő négy percben olyan hajrát produkáltak, amelyre kevesen számítottak. Öt a négy elleni játékra váltott az ETO, aminek egy percen belül meglett az eredménye: Juanra talált a hálóba. A Benfica megpróbálta tartani a labdát, de Fabio lefordulása után már csak egy gól volt a hátrány. Újra öt a négy elleni játék következett, és két másodperccel a vége előtt Ramada találatával egyenlített az ETO!

A Rába ETO pénteken a házigazda Iberia Star Tbiliszi ellen lép pályára, amelyet tavaly ugyanebben a nemzetközi sorozatban legyőzött. A csoportból az első helyezett jut a sorozat négyes döntőjébe.

UEFA Futsal Cup, elitkör, D-csoport, 1. forduló

Benfica (portugál) – Rába ETO 3-3 (0-0)

Gólszerzők: Marinho (23.), Joel Queirós (24.), Vitor Hugo (36.), illetve Juanra (37.), Aguiar (39.), Martins (40.)

Iberia Star Tbiliszi (grúz) – Luparense (olasz) 6-1 (2-0)

A további program

Péntek

Luparense – Benfica, 13 óra

Iberia Star Tbiliszi – Rába ETO, 15:30

Vasárnap

Rába ETO – Luparense, 13:45

Benfica – Iberia Star Tbiliszi, 16:15

Olvasói sztorik