Futsal

Nincs eljárás a Rába ETO ellen

Nem indítottak eljárást bundázás miatt a magyar klub ellen a hollandok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rába ETO vezetői szerint nem indított vizsgálatot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a győri klub ellen, amely hamarosan Grúziában szerepel Európa legjobb 16 együttese között a teremlabdarúgó Bajnokok Ligájában – írja a kisalfold.hu.

Nemrég Győrött rendezték az UEFA Futsal Cup főtáblájának egyik csoportkörét. A torna utolsó napján a papíron legerősebbnek tartott azerbajdzsáni csapat volt a győriek ellenfele. Bár a magyarok már három góllal is vezettek, döntetlen lett a végeredmény, így az ETO mellett az Araz Naxcivan jutott tovább az elitkörbe. Ez nem tetszett a hollandoknak, és arról lehetett hallani, hogy a CF Eindhoven az az UEFA-hoz fordult.

– Eddig az egyesület és a Magyar Labdarúgó Szövetség sem kapott semmilyen hivatalos értesítést, megkeresést az ügyben, és ha figyelembe vesszük az eljárási határidőket, akkor azt tudom mondani, hogy bármilyen eljárás megindítására rendelkezésre álló határidő már régen lejárt – nyilatkozta Drucskó Zoltán ügyvezető elnök. – Tehát nincs és nem is volt semmilyen ügy. Az igazsághoz tartozik, hogy hozzánk hasonlóan a holland csapat is három-egyre vezetett már, innen veszített öt a négy elleni játékban az Araz ellen. Hozzá kell tennünk, hogy az Araz a kétezer-tízes sorozatban a harmadik helyen végzett, és az UEFA-ranglista ötödik helyén álló csapatról beszélünk, amelynek a pénzügyi forrásai gyakorlatilag kimeríthetetlennek tűnnek. Talán nem kell tovább ecsetelnem, mekkora siker volt megnyerni a győri csoportkört.

Az MLSZ futsal bizottságánál megerősítették, nem tudnak hivatalos vizsgálatról.

Az elit körben bombaerős csapatok, a portugál, az olasz és a grúz bajnok vár a magyar aranyérmesre. A négyes minitornát a grúz fővárosban rendezik október 9-14. között, minden csoportból egy csapat jut be a sorozat négyes döntőjébe.

– Az UEFA-együtthatók alapján a legerősebb csoportba kerültünk – mondta Drucskó Zoltán. – A bajnoki év elején kitűzött célt, az elitkörbe jutást teljesítette a csapat, de abban mindenki biztos lehet, hogy nem kirándulni megyünk Grúziába. Fontos, hogy a Benfica ellen jól kezdjünk, mert ez az egész torna kimenetelét befolyásolhatja. Ebben a csoportban benne van az is, hogy továbbjutunk, de az is, hogy nulla ponttal az utolsó helyen végzünk. Mindent meg fogunk tenni a minél eredményesebb szereplés érdekében.

Olvasói sztorik