Futsal

Európai élcsapatokkal mérkőzik a Rába

Csütörtöktől vasárnapig Tbilisziben, az UEFA Futsal Cup elitkörében szerepel a Rába ETO.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar bajnok a házigazda Iberia Star Tbiliszi, a portugál Benfica, valamint az olasz Luparense együttesével találkozik. A csoportból csak az első helyezett jut tovább a sorozat négyes döntőjébe, így a győriekre rendkívül nehéz feladata vár.

Marcos Angulo, a győriek vezetőedzője elmondta, hogy két hete készülnek az elitkörre. A játékosok a legjobb formájukban várják a mérkőzéseket, mindenki rendelkezésre áll, a sérüléssel bajlódó Juanra is bevetésre kész.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a csoportban a miénk a legalacsonyabban rangsorolt csapat, de azért küzdünk majd, hogy minden meccsen versenyben legyünk a győzelemért – mondta a spanyol szakember a Kisalföld hasábjain. – Előzetesen úgy gondolom, az olasz és a portugál csapat küzd majd a továbbjutásért, ám ahogy korábban is mondtam, mi mérkőzésről mérkőzésre haladunk, most elsődlegesen a Benficára koncentrálunk, hiszen velük játsszuk az első összecsapást. Abban a hitben utazunk el, hogy jól fogjuk végezni a dolgunkat. Ugyanaz a csapat leszünk, mint mindig, minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, megpróbáljuk majd megtartani és birtokolni a labdát, és letámadni az ellenfelünket. Ez a játékfilozófiánk, és ezen nem változtatunk semmi és senki kedvéért. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tizenkét nagyon profi játékossal dolgozhatok együtt, akik életüket adnák ezért a csapatért. Annak a csapatnak, aki nyerni szeretne ellenünk, nem lesz egyszerű dolga. Küzdenie kell, hogy legyőzzön minket. Mi pedig azért küzdünk majd, hogy minden meccsen versenyben legyünk a győzelemért.

UEFA Futsal Cup, elitkör, D-csoport

1. forduló, csütörtök

Benfica (portugál) – Rába ETO, 13:45

Iberia Star Tbiliszi (grúz) – Luparense (olasz), 16:15

2. forduló, péntek

Luparense – Benfica, 13 óra

Iberia Star Tbiliszi – Rába ETO, 15:30

3. forduló, vasárnap

Rába ETO – Luparense, 13:45

Benfica – Iberia Star Tbiliszi, 16:15

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik