Futsal

Újabb győri majdnem-győzelem

A Rába ETO 2-2-es döntetlent játszott a házigazda grúzokkal az UEFA Futsal Cup elitkörének második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A grúz és a magyar csapat is úgy lépett pályára, hogy győzelme esetén az utolsó fordulóban komoly esélye van a Final Fourba kerülésre. Ennek megfelelően az Iberia Star csapata rögtön a kezdés után a kapujához szögezte az ETO-t. A szorításból csak három perc után tudott kijönni a magyar bajnok, igaz ez olyan jól sikerült, hogy Dróth Zoltán a nyolcadik percben egy gyönyörű találattal meg is szerezte a vezetést – tudósít a klub honlapja.

Nem kellett azonban sokáig várni a hazaiak válaszára, amely Romario révén érkezett. Bár az egyenlítőgól után ismét kisebb mezőnyfölényben játszott az Iberia Star csapata, helyzetei az ETO-nak is voltak. A félidő vége előtt két perccel Luque találatával ismét vezetést szerzett a magyar együttes, amit a szünetig már meg is tartott. A második félidőben a hazaiak hatalmas erőbedobással rohamozták Balázs Zoltán kapuját, de a védelem szilárdan állt a lábán.

Az ETO szórványos ellentámadásaiból, kontráiból eldönthette volna a meccset, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, vagy a lövések voltak pontatlanok. Érezhetően fáradt a magyar csapat, a hazaiak pedig tovább fokozták a nyomást, és a félidő közepén egyenlíteni is tudtak. Nem esett össze az ETO, bátran vállalkozott támadásokra is, érezhetően mindkét csapat győzelemre játszott, igaz a nyomás a győri fiúkon volt nagyobb. Angulo mester a hajrára öt a négy elleni szisztémában küldte pályára a csapatot, ami majdnem meghozta az áhított győzelmet, de hét másodperccel a vége előtt Juanra lövése csak a kapufán csattant.

Az elitkörben minden négyes csoportból az első helyezett jut be a tavaszi Final Fourba. A nyitónapon a portugál Benficával döntetlent játszó győriek az utolsó csoportmeccsükön vasárnap az egyelőre pont nélküli olaszokkal mérkőznek, s legalább ötgólos győzelmük, valamint a másik találkozó döntetlenje esetén még megnyerhetik a D-csoport küzdelmeit.

UEFA Futsal Cup, elitkör, D-csoport, Tbiliszi

2. forduló

Iberia Star Tbiliszi (grúz) – Rába ETO 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Romario (9.), Rafa (31.), illetve Dróth (7.), Luque (18.)

Benfica (portugál) – Luparense (olasz) 3-2 (1-1)

A csoport állása: 1. Iberia Star Tbiliszi 4 pont (8-3), 2. Benfica 4 pont (6-5), 3. Rába ETO 2 pont, Luparense 0 pont

Olvasói sztorik