Futsal

Nagyon felszívták magukat

Balázs Zoltán szerint látatlanban aláírták volna a második helyet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub, illetve a magyar futsal történetének legnagyobb sikerét érte el a Rába ETO, amely a Bajnokok Ligájának számító UEFA Futsal Cup legjobb 16 csapatát tömörítő elitkörben szerepelve, csoportjában a második helyet szerezte meg, ráadásul a grúz fővárosban, Tbilisziben rendezett tornán nem talált legyőzőre! A csoportelsőségről viszont egy hajszállal lecsúsztak, így a legjobb négy közé nem sikerült bejutniuk. A kapus, Balázs Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, látatlanban aláírták volna ezt az eredményt, utólag viszont kicsit bosszúsak, hogy csak ennyin múlt a továbbjutás.

– Mennyire elégedettek az eredménnyel?
– Tudtuk, hogy nehéz csoportba kerültünk, de igyekeztünk jól felkészülni az ellenfelekből. Főleg a Benficát tartottuk esélyesnek. Nagyon felszívtuk magunkat, mindenki odatette magát az egész csapatból. Nüánszokon múlt a jobb eredmény, de úgy gondolom, látatlanban mindenki aláírta volna a második helyet. Utólag persze kicsit bosszúsak vagyunk, amiért csak egy hajszállal csúsztunk le a továbbjutástól.

– Jövőre, vagy a következő években akár össze is jöhet a Final Four?
– Igazából már idén is szerették volna a vezetőink, ha ez megvalósul. Bízom benne, hogy jövőre már nagyobb szerencsénk lesz. Mert ilyen szinten már tényleg csak ezen, vagy egy-egy meccsen múlik minden, valamint a sorsoláson. Ezt a saját példánk is bizonyítja.

– Innentől pedig lehet összpontosítani a bajnokságra?
– Természetesen, hiszen nem titkolt célunk a címvédés. Eddig jobbára a nemzetközi porondra koncentráltunk, kicsit megoszlott a figyelmünk. Innentől azonban már teljes gőzzel a bajnoki küzdelmekre kell figyelnünk, illetve néhány Magyar Kupa-találkozóra. Bízom benne, hogy minél több győzelmet szerzünk, és akkor feljöhetünk az élre a tabellán.

Olvasói sztorik