Futsal

A tápi sas csúcsra szállt

Dróth Zoltán sztár lett, de ez nem látszik rajta. Közvetlen, barátságos, igazi csapatember, aki szeret gyerekekkel focizni és éli a fiatalok megszokott életét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szezonvégi díjkiosztó ünnepségén a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Győri Rába ETO játékosa kapta az elmúlt idény legjobb teremlabdarúgójának járó kitüntetést.

– Bajnokság, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelem, a rájátszás gólkirálya, a legjobb játékos cím. Ez a csúcs, vagy lehet ezt még fokozni?
– Úgy gondolom, hogy nem ez a csúcs a pályafutásomban, bár azt el kell ismernem, a szezon elején nem számítottam ilyen sikeres évre – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a tápi származású Dróth Zoltán. – Nem ment úgy a játék, ahogy elvártam magamtól, de a végén minden a helyére került. Igazán arra vagyok büszke, hogy ilyen fiatalon a szakma választott a bajnokság legjobbjának. Ezzel magasra került a mérce, és mindent el fogok követni, hogy ez a teljesítmény ne legyen tiszavirág életű.

– Milyen a kapcsolata csapattársával, Harnisch Ákossal a pályán kívül?
– Ákos nagyon jó barátom, ez szerintem a pályán is visszaköszön. Szeretek vele együtt játszani, mert nagyon kreatív játékosnak tartom. Szabadidőnkben is sok időt töltünk együtt, közös programok, tenisz, bowling, mindenre vevők vagyunk.

– A bajnokság befejeztével lejárt a szerződése. Hogyan tovább?
– Nekem nagyon fontos Győr és az ETO. Ezért örülök annak, hogy a vezetők által ajánlott szerződés számomra is elfogadható volt, így a győri csapatban folytatom pályafutásomat.

– Sokat köszönhet a társaknak, hogy rövid idő alatt ismert játékossá vált. Mit tesz annak érdekében, hogy még jobb legyen a következő években?
– Ez egy csapatsportág, ahol az együttes teljesítményt értékelik. Sikeresek vagyunk együtt, és mindenki hozzáteszi azt, amiben a legjobb, így lesz kerek egész a történet. Ez persze rengeteg munkát igényel, verejtékes edzéseket, néha kínokat, de a győzelem mindenért kárpótol bennünket. Ezt még lehet fokozni és tenni is kell érte. Én azon leszek, hogy edzőm elégedett legyen a munkámmal, a közönség pedig a játékommal.

– A 2010 januárjában megrendezett budapesti Európa-bajnokságon a válogatottnak nem sikerült a továbbjutás. Idén, év végén világbajnoki selejtező lesz Győrben. A hazai közönség előtt csak a továbbjutás lehet az elfogadható cél. Viszont előtte lesz egy nemzetközi megmérettetés, ugyanis az ETO-nak újra meg kell méretnie magát az UEFA Futsal Cup-ban. Mivel lenne elégedett egy-két hónap múlva?
– Sajnos a budapesti Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, és ahogy elvárták tőlünk, de ez már a múlt. A világbajnoki selejtezőn tudjuk, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk, de én biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg fog tenni a továbbjutásért. A BL-csoportkörben jó sorsolásunk van, sokkal kedvezőbb, mint az elmúlt évben. Úgy gondolom elvárható a csapattól a 16 közé jutás, ez mindenképpen egy elérhető cél, és ezért fogunk dolgozni a jövőben.

– Sok külföldivel játszott együtt az ETO-ban, hoznak-e fejlődést ezek a légiósok a magyar teremlabdarúgásban?
– Nekünk szerencsénk volt, mert nagyon jó légiósok kerültek a csapatba. Neris, Mincho, Amrani, Moreno, Ali sokat tettek a bajnoki címért, és sokat is lehetett tőlük tanulni. Az ő játékuk, technikai, taktikai tudásuk nekem is sok újat hozott. Ezeket szeretném hasznosítani az új szezonban.

– Sokszor megjelenik a gyermekek edzésein is, sőt beszáll játszani a kölykök közé. Megtalálta már az utódját a pályán?
– Nagyon szívesen járok a gyerekek edzéseire, sok tehetséges kissrác van közöttük. Mindig megizzasztanak, komolyan kell vennem a játékot, nem éghetek be előttük. Csús Márkó, Végh Alex, Józsa Kevin, Papp Bence, Lampert Krisztián már most nagyon sokat tud a játékról, szép jövő áll előttük.

– Hogy telik a nyár? Van-e idő pihenni?
– Szép évem volt, de nagyon fárasztó. Főleg a rájátszás volt húzós, úgyhogy rám fér a pihenés. A barátnőmmel töltöm az időmet, voltam a futsaltáborban a gyerekeknél, a Balatonon is pihentünk, de már készülök az edzésekre is, hiszen rövidesen indul az új szezon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik