Futsal

Bírni kell a terhelést

Tombácz Róbert szerint nem biztos, hogy jót tesz az Újszegedi TC-nek a szünet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a teremlabdarúgó NB I-es felsőházi rájátszását az Újszegedi TC. A csongrádiak 10-3-ra maradtak alul a Berettyóújfalu otthonában, közben pedig a kupában sem sikerült a döntőbe kerülés, ott a Haladás parancsolt megálljt nekik. A két vereséget egy fontos győzelem követte, a második fordulóban legyőzték a közvetlen riválisnak számító Gödöllőt.

A legutóbbi meccs után pihenőre vonult az együttes, és bár jól jöhet a szünet a sűrű március eleji program miatt, a szegedi kapus szerint nem biztos, hogy jót tesz a lendületüknek a leállás. Tombácz Róbert a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, minden évben van egy olyan mérkőzésük, mint a legutóbbi, Berettyóújfalu elleni, de a nagyarányú vereség sem törte meg őket, ezért sikerült megnyerniük a legutóbbi rangadót.

– Érdekes volt a Berettyóújfalu elleni mérkőzés – emlékezett vissza a március elején 10-3-ra elveszített bajnokira Tombácz Róbert. – Három héten belül már másodszor találkoztunk. Az első meccsen nagyon szoros csatát vívtunk, a három-hármas döntetlennek a Berettyóújfalu örülhetett jobban. A felsőházi találkozónkon viszont szinte minden bejött nekik, ezért lett ilyen nagy különbségű az eredmény. Minden szezonban van egy ilyen meccsünk, amikor szinte minden összejön a riválisunknak. Gyakorlatilag majdnem minden lövésük gól lett, nekünk pedig rendre kimaradtak a helyzeteink.

– A kupában sem sikerült a döntőbe kerülés, utána viszont fontos rangadót nyertek Gödöllőn…
– Fontos volt, hogy a Berettyó elleni vereségünk után ne essünk össze. Úgy vágtunk neki a Magyar Kupa négyes döntőjének, hogy szeretnénk finálét játszani. Sajnos ez nem sikerült, így még fontosabb feladattá vált a Gödöllő legyőzése. Szerettük volna, hogy versenyben maradjunk a bajnoki dobogóért vívott harcban, és ez sikerült is. Egy lépéssel közelebb kerültünk a bronzéremhez, de még sok meccs vár ránk a felsőházi rájátszásban.

– A győri találkozón kívül mondhatjuk, hogy nyerhető meccsek jönnek a bajnokságban?
– Az ETO elleni találkozót sem szabad leírni, nem állhatunk úgy hozzá egy meccshez, hogy kikapunk! Az Aramis ellen ki-ki meccsek várnak ránk, és a kupa-elődöntőből kiindulva a Haladás ellen sem lesz könnyű dolgunk. De az ellenük elszenvedett vereségnek még inkább motiválnia kell abban, hogy mindkét találkozón győzelmet arassunk!

– A második fordulót egy rövid pihenő követi. Jól jön a szünet, vagy éppen ellenkezőleg, nem jó, hogy megtöri a lendületet?
– Ezen a kérdésen a csapattársakkal is tanakodtunk Gödöllőről hazafelé. Megdobta az önbizalmunkat a Bikák elleni siker, ilyen szempontból nem jött jól a háromhetes leállás. Azt viszont hozzá kell tenni, van négy-öt sérült játékosunk, és talán páran rendbe jönnek közülük a szünet alatt. Erről az oldalról nézve jól jön, hogy nem kellett tétmeccseket játszanunk. Az, hogy valójában milyen hatással lesz a csapatra a pihenő, csak a következő mérkőzéseink után derül ki.

– Elég sűrű programmal indult a március hónap. Nem volt túl megterhelő két fronton is helytállni?
– A csapatból szinte mindenki játszik teremben és nagypályán is. Valóban, kissé sűrű volt március első fele, de jól jött ki a lépés, hiszen közvetlenül a január-februári alapozás után kaptunk nagyobb terhelést. Ennyi idősen nem szabad, hogy megviseljen ez a ritmus, sportemberek vagyunk, bírnunk kell az iramot!

Olvasói sztorik