Futsal

Győzelemmel hangoltak

A horvátok ellen duplázó Lovas Norbert szerint a magyarok jól felkészültek az Európa-bajnoki selejtezőtornára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden és szerdán is megmérkőzött Horvátországgal a magyar teremlabdarúgó-válogatott. Előbb 2-2-es döntetlen, majd 2-1-es győzelem lett a felkészülési találkozók eredménye. A második, zalaegerszegi mérkőzésen mindkét magyar gólt Lovas Norbert szerezte, de a Berettyóújfalu játékosa az első összecsapáson is betalált. A 27 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, sikeresen felkészültek a jövő heti, olaszországi Európa-bajnoki selejtezőtornára.

– A zalaegerszegi mérkőzésen úgy kezdtünk, hogy inkább visszaálltunk, nem támadtunk le úgy, ahogy Horvátországban – mesélte Lovas Norbert. – A második félidőre azonban változtattunk a taktikán, és támadóbban léptünk fel. Sok helyzetünk volt, kapufáig is eljutottunk, úgyhogy megérdemelten nyertünk.

– Sikerült megvalósítani a páros meccsen azokat, amiket terveztek?
– Lényegében gyakorlómeccseknek szántuk a horvátok elleni találkozókat. Frank Tamás is nyilatkozta korábban, illetve én is úgy érzem, hogy sikerült megfelelni az edzői elképzeléseknek.

– Ilyen jó formában érzi magát, ahogy a góljai is mutatják?
– Igen, én is úgy érzem, hogy jól megy a játék. Nagyon bízom benne, hogy nem csak a felkészülési mérkőzéseken, de az olaszországi selejtezőtornán is eredményes leszek.

– Jövő csütörtökön kezdődik a selejtezőtorna. Mire számít Bariban?
– A reális célkitűzés a második hely megszerzése, és mi magunk is ezt célozzuk meg, hiszen az olasz válogatott kimagaslik a mezőnyből. Jó lenne, ha szombatra már eldőlne a továbbjutásunk, amihez az kell, hogy Montenegrót és Finnországot legyőzzük, és akkor lehetne egy jó kis meccset játszani az olaszokkal.

– Mit tudnak az ellenfelekről? Milyen játékerőt képviselnek a montenegróiak és a finnek?
– Montenegró hasonló stílusban játszik, mint a most legyőzött horvátok. A finnekkel pedig játszottunk már jó néhány meccset, ők sokat futnak, mozgékonyak. Elemeztük őket, úgy gondolom, a két ellenfél közül a finnek az erősebbek.

– A bajnokságban klubcsapata, a Berettyóújfalu ott van a második helyen az ETO után. Ez a realistás?
– A Győr majdnem bejutott Európa legjobb négy csapata közé, tehát ők kimagaslanak a bajnokságból, igaz, egyszer már sikerült elkapnunk őket. A második hely tűnik reálisnak, remélem, ezt sikerül mihamarabb biztosítanunk, és az utolsó fordulóban, Győrben még lesz lehetőségünk egy jó meccset játszani.

Olvasói sztorik