Futsal

Teremsiker a horvátok ellen

Győztes főpróbát tartott az Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő teremlabdarúgó-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott a keddi, idegenbeli 2-2-es döntetlen után Zalaegerszegen 2-1-re legyőzte a horvátokat a szerdai felkészülési mérkőzésen – írja az MLSZ honlapja.

Frank Tamás szövetségi edző változtatott a taktikán, csapata ezúttal nem támadta le ellenfelét, inkább visszaállva, kontrákra építve igyekezett helyzeteket kialakítani. Az első félidő közepén Lovas Norbert szerezte meg a vezetést egy szabadrúgás után, így egygólos előnnyel mehetett a szünetre a magyar együttes.

A fordulás után feljebb tolta a védekezését a házigazda, aktívabbá vált a támadójáték, és ez sokáig jól működött, de a horvátok a 33. percben egyenlíteni tudtak. A 36. percben egy labdaszerzés után Lovas csapta be a védőjét, majd a kapus mellett a hosszú felső sarokba emelt, ezzel ismét a magyaroknál volt az előny. A hajrára Frank Tamás támadásban a vezetés ellenére levitte a kapust, de az eredmény már nem változott, 2-1-re nyert Magyarország.

– A keddi mérkőzésen a letámadást gyakoroltuk, míg a mai találkozón az első félidőben visszaálltunk, próbáltuk lassítani az ellenfél játékát, ami többnyire sikerült is. A szünet után letámadásra váltottunk, és ez bejött, mert egy ilyen szituáció után szereztünk szép gólt, amivel megnyertük a találkozót. Hasznos két napon vagyunk túl, amit elterveztünk, végrehajtottuk, bizakodva várjuk a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőket – mondta a mérkőzés után Frank Tamás.

A magyar válogatott március 28-án, csütörtökön kezdi meg szereplését Bariban a selejtezőtornán. Az első ellenfél Montenegró lesz, majd Finnország és a házigazda olaszok ellen lép pályára a csapat.

Frank Tamás a mérkőzés után kijelölte a Bariba utazó, 14 fős keretet: Balázs Zoltán, Pallai Gábor, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Németh Péter, Lovas Norbert, Trencsényi János, Szécsi Barna, Rábl János, Frank Péter, Hegyesi Zsolt, Nagy Tamás, Dávid Richárd.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Magyarország–Horvátország 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 600 néző. Játékvezetők: Farkas B., Kovács G.

Magyarország: Balázs Z. – Harnisch, Lódi, Dróth, Németh P. Csere: Pallai, Lovas, Trencsényi, Szécsi, Rábl, Csopaki, Frank P., Hegyesi, Nagy T., Dávid R. Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Gólszerző: Lovas (13., 36.)

Olvasói sztorik