NB I

Negyedszer bajnok a Rába ETO

A győriek 7-2-re győztek Berettyóújfaluban a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívüli tétje volt a Berettyóújfalu – Rába ETO rangadónak a futsal élvonal felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában: ha a győriek győznek, hetekkel a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre tesznek szert a bihariakkal szemben. És biztosítják történetük negyedik aranyérmét.

Az első két-három percben a Berettyó kezdeményezett, aztán fokozatosan átvette a játék irányítását a győri csapat, ennek következtében Dróth Zoltán meg is szerezte a vezetést a negyedik percben. Ezután az ETO játszott mezőfölényben, a 13. percben Al-Ioani góljával kettőre növelte előnyét a vendégcsapat. Az első félidő hajrájában Nagy István egy átlövésgóllal szépített, de egy perccel később Dróth válaszolt, így a szünetre visszaállt a kétgólos különbség. Az első félidő játéka alapján megérdemelt volt a címvédő győriek vezetése – tudósít a győri klub honlapja.

A folytatásban a hazaiak lendültek előbb játékba, több akciót is vezettek, de Lódi Tamás révén mégis a kisalföldiek voltak eredményesek. A 23. percben Al-Ioani megszerezte második gólját, négy perccel később pedig Harnisch találata után ünnepelhettek a győriek. A 31. percben szépített a Berettyóújfalu: Lovas Norbert talált közelről a győri kapuba, majd a hazaiak átálltak öt-négy elleni játékra. Öt perccel a vége előtt beszorította riválisát az MVFC, de előbb Lovas, majd Gál lövését védte bravúrral Balázs Zoltán, és a hazaiak labdavesztését követően Dróth látványosan emelt a védők felett a Berettyó üres kapujába, ezzel kialakította a végeredményt.

A Rába ETO tehát 7-2-re megnyerte a mérkőzést, és ezzel behozhatatlan előnnyel vezeti a bajnokságot, tehát immár négyszeres bajnoknak mondhatja magát!

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 5. forduló

Felsőház

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 2-7 (1-3)

Gólszerzők: Nagy I. (17.) Lovas (31.), illetve Dróth (4., 18., 35.), Al-Ioani (13., 22.), Lódi (21.), Harnisch (27.)

Gödöllői Bikák – Colorspectrum Aramis 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Nagy R. (18.), illetve Frank T. (16.), Németh P. (28., 40.)

Kiállítva: Tóth Sz. (22.)

Április 22. hétfő

19 óra: Újszegedi TC – Swietelsky-Haladás VSE

Alsóház

Rubeola FC Csömör – DEAC Armada Futsal Club 5-3 (2-1)

Gólszerzők: Hosszú (10.), Varga Cs. (11., 22.), Kurucz (22.), Tősér (33.), illetve Berecz (13.), Nagy I. (27.), Kovács I. (35.)

Április 22. hétfő

20.15: MAFC-BME-Docler Akadémia – Üllő FC Cső-Montage

Olvasói sztorik