Futsal

Az öngól megfogta

Szécsi Barnának székely magyarként óriási öröm a magyar válogatottban szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fontos sikert aratott a teremlabdarúgó NB I felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában a Berettyóújfalu. A hajdúsági együttes a Gödöllőt fogadta, és szoros első félidő után 4-2-es győzelmet könyvelhetett el, kilenc pontra növelve így a különbséget kettejük között a tabellán.

A találkozón két gólt szerzett Szécsi Barna, a házigazda MVFC játékosa. Apró szépséghiba, hogy először saját kapujába talált be, megnehezítve ezzel saját dolgukat. A 27 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, megfogta a szerencsétlen találat, de sikerült újra felpörögnie, ezért is tudott a találkozó végén az ellenfél kapujába is betalálni.

– Nagyon készültünk erre a meccsre, nehéz találkozóra számítottunk – mesélte Szécsi Barna. – Nem fekszik nekünk a Gödöllő játékstílusa, beállnak védekezni, bunkerfocit játszanak, nagyon nehéz gólt lőni ellenük.

– Önnek sikerült, igaz, előtte a saját kapujába is betalált. Megfogta valamennyire az a gól?
– Rossz érzés fogott el, kihatott az egész meccsre az a szerencsétlen mozdulat. Egy ilyen hiba után nehéz újra felpörögni, főként morálisan. De úgy érzem, idővel sikerült túltennem magam rajta, ezt bizonyítja, hogy a végén az ellenfél kapujába is betaláltam.

– Következik a Haladás elleni bajnoki, amelyen várhatóan nem lesz nehéz dolguk.
– A Haladás az elmúlt mérkőzésein sok gólt kapott, de nekünk minden meccsre ugyanúgy kell készülnünk, mintha a Rába ETO ellen játszanánk. Nem vehetjük félvállról egyik ellenfelünket sem, minden pontra szükségünk van. Messze van Szombathely, hosszú út vár ránk, erre is oda kell figyelnünk. Erre a meccsre is maximális erőbedobással készülünk!

– A csapat magja komoly terhelést kapott az elmúlt hetekben. Ki tudták már pihenni az Európa-bajnoki selejtezők fáradalmait?
– Fizikálisan sokat kivett belőlünk a sorozat, de minden nap erre készülünk, azért edzünk, hogy bírjuk a bajnoki-, kupa- és válogatott mérkőzések ritmusát. Pszichésen pedig még fel is pörgetett bennünket, jót tett az önbizalmunknak, hogy kiharcoltuk a pótselejtezőt!

– Milyen élmény volt erdélyi magyarként egy ilyen bravúrt elérni a válogatottal?
– A nemzeti csapatban székely magyarként egy ilyen sikert elérni óriási élmény! Nagy öröm számomra, hogy ott lehettem a válogatottban. Megszereztük a második helyet, ez komoly sikernek számít. Utoljára akkor örültem ennyire, mikor Magyar Kupát nyertünk a Berettyóújfaluval!