NB I

Eltékozolt pontok története

Folytatódott a listavezető ETO veretlenségi sorozata, de a győriek aligha örülnek a pápai 1-1-nek...

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Pápa, 3300 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Szabó O. (Griffiths, 72.), Németh M. – Arszics, Tajthy, Tóth B. (Király B., 84.), Maróti, Quintero – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
Győr: Sztevanovics – Takács Á., Lipták, Svec, Völgyi – Trajkovics, Kamber, Kronaveter – Varga R. (Andrics, 88.), Strestík (Dudás Á., 80.), Kink. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Griffiths (89.), Trajkovics (16.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Orozco, Tóth Gábor és Dlusztus András eltiltás, Balogh Balázs, Grőber Bence és Beliczky Gergő sérülés miatt hiányzott, a győrieknél Pátkai Máté eltiltás miatt nem szerepelhetett.

A hazaiak léptek fel kezdeményezőleg, de támadásaikból hiányzott az átütőerő. A 13. percben Németh Milán kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, de Varga Roland lövését Szűcs Lajos bravúrral védte! Két perccel később már nem volt menekvés a hazaiak számára, Trajkovics közeli találatával megszerezte a vezetést az ETO (0-1). A folytatásban valamivel többet támadott a Pápa, de stabilan védekeztek a vendégek. A 35. percben Marics passza után Quintero lőtt 14 méterről, a labda azonban elkerülte a kaput.

A szünet után, az 58. percben Maróti elvesztette a labdát, Trajkovics rávezette a kapusra, de 16 méterről gyengén a jobb sarok mellé emelt. A 63. percben Tóth Bence lövését védte Sztevanovics, majd a másik oldalon előbb Lipták fejese szállt a kapu mellé, majd ugyancsak Lipták próbálkozott, ezúttal lábbal, de hat méterről Szűcs kezei közé emelt. A listavezető ráfizetett a kihagyott helyzetekre, mert a 89. percben Marics szabadrúgása után a labda kipattant Sztevanovicsról, az arra járó Griffiths pedig a hálóba lőtt (1-1).

Kevés látványossággal szolgáló, felejthető meccs volt, amely után a győriek csak önmagukat hibáztathatják, hogy az emlékezetes őszi 6-0 után most nem szereztek három pontot a Lombard ellen.

– A Győr ellen pontot szerezni még itthon is bravúr, ezért sikerként könyveljük el az eredményt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója. – Harcos, hajós mérkőzés volt, amelynek második félidejében többet támadtunk, bár gólhelyzetünk nem akadt. A két tizenhatos között folyt a játék, de a szünet után sokat tettünk azért, hogy eljussunk az ETO kapujáig, és ez a végjátékban sikerült is. Tettünk azért, hogy egyenlíteni tudjunk. Meggyőződésem, hogy a Győr a tetemes előnye, és a játéktudása miatt meg fogja nyerni a bajnokságot, ennek tükrében még értékesebb a pontszerzésünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik