NB I

Nincs elképzelés az Újpest játékában

A Kecskemét 1-0-ra nyert az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Újpest FC 1-0 (0-0)
Kecskemét, 2100 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Varga R., Forró – Vukaszovics, Hullám (Szavics, 58.), Mohl, Pekár (Koszó, 85.) –Burgos (Salami, 75.), Rajczi. Edző: Horváth Ferenc
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi (Remili, 86.), Antón, Iandoli – Simon K. (Bruno Moraes, 63.), Sztaniszavljevics, Balogh B., Vasziljevics, Christ– Kabát. Edző: Marc Leliévre
Gólszerző: Mogyorósi (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zsinórban harmadik bajnoki győzelmére készült az Újpest az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Az ellenfél a mindössze egyetlen ponttal kevesebbet gyűjtő, a tabellán a 13. pozícióban álló Kecskemét volt.

Hiányzók mindkét oldalon akadtak bőven: a fővárosiaknál Tshibuabua, Proesmans és Lázár Bence is sérülés miatt hagyta ki a találkozót, a KTE-ben pedig Sós Márkó, Ebala és Patvaros Zsolt volt maródi, míg Vaskó Tamás eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, lassan csordogált a játék az első percekben. Tizenkét perc elteltével jegyezhettük fel az első helyzetet, de Simon Krisztián visszagurított labdájára egyetlen újpesti társ sem érkezett. Három perccel később a meccs addigi legnagyobb lehetőségét puskázta el az ex-újpesti Rajczi Péter, aki egy kapu elé ívelt labdát nem tudott eltalálni, így Balajcza lábbal védett.

Felpörögtek a csapatok, többször is veszélyben forogtak a kapuk, és egy újpesti kontra végén majdnem megszerezték a vendégek a vezetést, de Kabát Péter hosszan megtolt labdájára előbb ért oda a hazaiak kapusa. A 27. percben tovább dolgoztatták Antal Botondot az újpestiek: először Simon kemény löketét ütötte szögletre, majd Vasziljevics tesztelte egy fejessel és egy távoli lövéssel. Egy perccel később Kabát sem tudott túljárni a kecskeméti kapus eszén, jól helyezett szabadrúgását bravúrral védte a hosszú saroknál.

Sok hiba csúszott a kecskemétiek produkciójában, többször adták el a labdát, így nem tudott felfejlődni a játékuk. Ennek ellenére a negyvenedik percben közel járt a gólszerzéshez a hazai csapat, amikor Pekár küldte el egy csellel a védőket, de erőtlen, középre tartó lövését semlegesítette Balajcza. Egy perccel később a túloldalon már Balogh Balázs próbálkozott egy ollózó mozdulattal, de nem találta el a kaput. Fölényben játszott az első játékrészben az Újpest, de a gól nem jött össze, így maradt a döntetlen.

Sztaniszavljevics lövésével indult a második játékrész, de Antal ismét a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. Egy szabadrúgás után állt a játék az 53. percben, mivel az egyedüli sorfalként blokkoló Forró Gyula rosszul ért talajt. Az Újpest távoli lövésekkel próbálkozott, de pontatlanok voltak ezek a kísérletek, jól zárt a Kecskemét védelme. A félidő közepéhez közeledve feléledtek a hazaiak, egyre inkább átvették az irányítást, és a 61. percben góllá is érett a fölényük: egy jobboldali szögletet Mogyorósi bólintott nyolc méterről a hálóba (1-0). Tíz perccel később ismét a Kecskemét veszélyeztetett, Rajczi csúsztatott a kapufára.

Az utolsó húsz percben egyre inkább visszavette az irányítást a vendégcsapat, egymás után jöttek a lövések, teljesen kapuja elé szorult a hajrára a Kecskemét. Bruno Moraes közel került az egyenlítéshez, de a jó formában védő Antal ismét hárítani tudott. Szögletekben, átlövésekben halt el a vendégek fölénye, kihúzta az utolsó perceket a Kecskemét, amely így 1-0 arányban legyőzte az Újpest csapatát.

– Meg kell, hogy mondjam, nem kötött le a mérkőzés, nem volt jó az iram – válaszolta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest és a Győr egykori válogatott játékosa. – Egy-egy momentumot, egy veszélyes szabadrúgást, valamint az ötösön egy luftot lehetett feljegyezni az első félidőben. Szavics beállása hozta meg a várt fordulatot, beadásai, pontrúgásai veszélyt hordoztak magukban, és egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a Kecskemét. Vele jobbak voltak a hazaiak, vezéregyénisége volt a csapatnak. Az Újpestnél hiányzott egy igazi fazonszabász, aki irányította volna a többieket, ez jelentette a különbséget a gárdák között. Sajnos ez már elég régóta probléma a klubnál, évek óta hiányoznak a vezéregyéniségek, akik az ilyen helyzetekben hátukra tudnák venni a csapatot. A két egygólos sikerrel kicsit elhallgattatta a kritikus hangokat az együttes, de én most sem látom, hogy mit akar játszani az Újpest, nincsen elképzelés a játékban. Lehet, hogy a háttér biztosított, de így hosszútávon nem lehet sikereket elérni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik