NB I

A csődhelyzet, és ami mögötte van

Előre megtervezett akció? A Vác – Dunaharaszti – Berkenye háromszög miatt megy tönkre az Eger?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mészáros Ferenc, az egri csapat edzője azt mondta, a magyar labdarúgás bohózata, ami Egerben folyik. Pedig sokan tudják, hogy egy előre megtervezett akció kellős közepén vagyunk. Én pedig azt mondom, az a valóság, ami Egerben folyik, na meg az, hogy az egyetlen felelős döntés meghozatalára sem képes MLSZ – csakúgy, mint korábban, más csapatnál – most is csak angyali nyugalommal nézi az eseményeket, de semmilyen szankcióval nem bünteti a hónapok óta tartozó tulajdonost – írja Fehér György, a mifocink.blog.hu szerzője.

„A klub tulajdonosainak kiszámíthatatlansága, sokszori ígérgetése vállalhatatlan helyzetet teremtett az egri labdarúgásban. Nem működtek együtt azzal a főszponzorral, aki az NB II-ből az élvonalba emelte az egri labdarúgást, és korrekt módon finanszírozta a mindennapi működést. Nyilvánvalóan az sem megengedhető, hogy az önkormányzati tulajdonú létesítményben tervezett beruházásról szóló szerződést az egyesület tulajdonosa üzleti titokként kezelje. Az önkormányzat a klubnak szánt forrásokat az utánpótlás számára adja majd át” – áll az egri önkormányzat közleményében, amely egyértelművé tette, hogy a városvezetés nem ad több pénzt.

Ez nem is csoda, hiszen amíg Jámbor János állt az egri foci mögött, addig minden átlátható és tiszta volt, a fizetések is időben megérkeztek. Persze Jámbor nem hülye, oda nem adott, ahova nem kellett. Minden bizonnyal ezt elégelte meg valaki. Valaki, aki többet szeretett volna szakítani, mint amennyit Jámbortól szakított. A célszemély meg is volt: John Marshallt már Vácon is sikerült átverni, hát megpróbálták Egerben is.

Érdemes elolvasni a cikk folytatását is, ide kattintva!

Hétfőig költözniük kell

Hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont az Egri FC munkatársainak, a csődközeli helyzetben lévő klub élvonalbeli szereplése ezzel kérdésessé vált.

Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. kisebbségi tulajdonosa pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egri stadion üzemeltetéséért felelős önkormányzat döntése értelmében az említett időpontig ki kell költözniük az öltözőkből, illetve az irodákból is. Az önkormányzat csak az utánpótlás számára biztosítja ingyenesen a felsővárosi létesítményt.

– Sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk, John Marshall többségi tulajdonos múlt szerdán egyértelművé tette számomra, hogy nem tudja és nem is kívánja támogatni az Egert. El kívánja adni a tulajdonrészét – nyilatkozta Kocsis Zoltán, aki hozzátette: a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult segítségért annak érdekében, hogy a csapat le tudja játszani hátralevő mérkőzéseit.

Kocsis elismerte, egyértelműen helytelen döntést hoztak, amikor a másodosztályú bajnokság megnyerése után ilyen létesítménnyel belevágtak az NB I-be. Az MLSZ már akkor jelezte, hogy villanyvilágítás nélkül nem adja meg a licencet a hazai meccsekre. Az Eger emiatt nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Diósgyőrben, Angyalföldön, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

– Elestünk a reklámbevételektől. Innen generálódtak a problémáink. Sajnos nagy hibát követtem el, amikor Jámbor János főtámogató helyett John Marshallal egyeztem meg a folytatásról. A decemberben még biztos lábakon álló klubból a mai napra egy tartozásokkal teli vállalkozás lett – mondta Kocsis a kialakult helyzetről.

A csapat önkormányzati támogatással útra kelt Kecskemétre, hogy az OTP Bank Liga 25. fordulójában pénteken 17 órától pályára lépjen.

Olvasói sztorik