NB I

Horváth Ferenc, a karmester

Vladan Szavics szerint a KTE edzője remekül vezényeli a gárdát, ennek is köszönhető a kiváló tavaszi szereplés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a listavezető Győri ETO együttesét látta vendégül a Kecskemét az OTP Bank Liga huszadik fordulójának pótolt meccsén. A hazaiaknak sikerült megszakítaniuk a kisalföldiek hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát, és nem akármilyen találkozón 5-2-re verték az éllovast. A bravúros győzelem tevékeny részese volt Vladan Szavics, aki a lila-fehérek egyik legrutinosabb labdarúgója. A montenegrói szerb középpályás 2007 óta a KTE játékosa, és már több mint száz meccsen lépett pályára az élvonalban az alföldi gárda színeiben.

A 33 éves irányító a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy szerepet játszott a keddi győzelemben, hogy nagyon hamar kétgólos előnyre tettek szert, így a Győrnek számukra szokatlanul futnia kellett az eredmény után.

– Úgy gondolom, hogy kiváló formában és remek sorozatban vagyunk. Úgy mentünk ki a pályára a Győr ellen, hogy nyerni szeretnénk. Meg akartuk szakítani az ETO veretlenségi sorozatát – magyarázta Vladan Szavics. – Nagyon nehéz megfogalmazni, miben tudtunk föléjük kerekedni. Mivel győzelmi szándékkal léptünk pályára, talán ennek is köszönhetően nagyszerűen indult számunkra a mérkőzés, a tízedik percben már kétgólos előnyre tettünk szert. Egyszerűen úgy alakult a találkozó, hogy a Győr futott az eredmény után, ehhez talán eddig nem voltak hozzászokva, és ez számunkra rendkívül kedvező volt.

– Jelenleg a hetedik helyen áll a Kecskemét. Minek köszönhető a kiváló tavaszi szereplés?
– Nagyon jó felkészülésen voltunk túl. Ezalatt a csapat nagyon jól összeért. Horváth Ferenc és a szakmai stáb nagyon jól vezényeli a brigádot. Egységes a csapat, és nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben és a gárda körül is. Összekovácsolódtunk, és ez vezetett oda, hogy ilyen jó meccseket tudunk játszani, és mérkőzéseket tudunk nyerni.

– Több edzővel is dolgozott már Magyarországon. Mit gondol, Horváth Ferenc miben más, mint a korábbi trénerei?
– Nagyon jól ismeri a futballt. Tökéletesen tisztában van a taktikai hadrendekkel, és kiválóan készíti fel a csapatot a mérkőzésekre. Óriási rutinja van, és nagyon jól kommunikál a játékosokkal.

– Nincs sok idő pihenésre, hiszen pénteken már az Egerrel mérkőznek. Mit vár az összecsapástól?
– A Honvéd és a Győr után rövid időn belül ez lesz a harmadik mérkőzésünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapat odateszi magát, és megteszünk mindent azért, hogy nyerjünk. Az ETO elleni győzelemnek akkor lesz igazán értéke, ha megverjük az Egert is. Szerintem mindenki a maximumot fogja nyújtani, és meg lesz a három pont.

Olvasói sztorik