NB I

Megkezdődött az Eger kivéreztetése

Kocsis Zoltán nem hagyja el a süllyedő hajót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn már a székházból is költözniük kell az Egri Futball Club Kft. alkalmazottainak, így az NB I-ben szereplő labdarúgóknak is. A csőd szinte elkerülhetetlen, amelynek okairól Kocsis Zoltán kisebbségi tulajdonos nyilatkozott a heol.hu oldalon.

– Ez a hajó nagyon süllyed…
– De nem lépek le róla, mert a léket ki lehet, és ki is kell javítani – vetítette előre Kocsis Zoltán. – Eddig is mindig az egri labdarúgás ügyét szolgáltam, a jelenlegi állapotban meg sokszorozott erővel dolgozom azon, hogy helyrehozzam a korábbi hibákat.

– Ezek alatt mit ért?
– Legnagyobbként azt említem, amikor az NB II-es bajnokságot megnyerve úgy vágtunk bele az élvonal küzdelmeibe, hogy ahhoz az infrastrukturális feltételek semmilyen vonatkozásban nem álltak rendelkezésre. Amikor ezt jeleztük a létesítmény működtetőjének, azt a választ kaptuk, hogy a szűkös költségvetés miatt nem tudnak több szerepet vállalni. Akkor kellett volna nekem is megálljt parancsolni!

A kisebbségi tulajdonos is elmondta, hogy a pénteki felszólítás szerint hétfőn el kell hagyniuk a klubszékházat, tehát nem lesz hol öltöznie és edzenie a csapatnak, a vezetők pedig az irodai informatikai eszközöket sem használhatják. Hozzátette: mintegy harmincmillió forintos tartozás halmozódott fel idén február óta.

Kocsis Zoltán nem titkolja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult hitelért, de minden olyan felajánlást szívesen vesz, amely javítana a klub helyzetén. A korábbi találgatásokat cáfolva elárulta, hogy beépítették a John Marshall-lal kötött megállapodásukba az együttes aláírást, hogy ne történhessen meg a gazdasági társaság Vácra költöztetése. Ez megvédi Egernek az Egri FC-t – mondta a sportvezető a heol.hu oldalon.

Olvasói sztorik