NB I

A fej nélküli csapat

Mészáros Ferenc elmondása szerint a játékosok úgy döntöttek, kedden nem edzenek, és a szombati meccs is veszélybe került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már a legutóbbi, Kecskemét elleni mérkőzés előtt is esélyes volt, hogy az ismert problémák miatt Egri FC nem utazik el az alföldi városba. A sereghajtó aztán mégis kiállt, és bár elég hamar háromgólos hátrányba került, összességében nagyon tisztességesen, becsületesen helytállt, nem véletlen, hogy a helyi közönség is megtapsolta a csapatot. Ne feledjük, a hevesiek egy héttel korábban váci albérletükben 1-0-ra legyőzték a Kaposvárt, tehát a hozzáállásuk és a játékuk nem tükrözi a klub körül kialakult áldatlan állapotokat.

A helyzet azonban fokozódik! Bár a stadiont végül nem kellett elhagyniuk a játékosoknak, az építkezések miatt az egész föl van túrva. De nem ezért maradt el a keddi edzés, hanem azért, mert a játékosok úgy döntöttek, megpróbálják ilyen módon magukra, illetve leginkább a problémákra irányítani a figyelmet. Úgy tűnik, ez az utolsó lépés, mielőtt a csapat megtagadná a pályára lépést a hétvégi, Pécs elleni bajnoki meccsen, amelyre elvileg szombat este kerül sor Vácon.

– Hétfőn edzettünk, ma viszont a csapat úgy döntött, hogy figyelemfelkeltés céljából nem edz – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Mészáros Ferenc vezetőedző. – Minden bizonytalan a hétvégét illetően, mert senki nem mond semmit. Semmilyen felelős személy nem mondott még semmi konkrétumot, semmi biztatót. Jelenleg egy fej nélküli csapatról van szó. Szeretnénk tudni, ki a tulajdonos, és egyáltalán: mi van?

A tréner szavaiból kiderül, hogy már nem is az anyagi gondok jelentik a legnagyobb bajt – pedig azok változatlanul fennállnak –, hanem a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság.

– Több mint másfél hónapja tartom a lelket srácokban. Kecskeméten vastapssal búcsúztatott minket a közönség, előtte pedig megvertük a Kaposvárt, de mindenek van határa! A játékosok már saját maguknak fizetik a benzint, a kaját, mindent – folytatta Mészáros Ferenc. – Az is gond, hogy fizetési csúszások vannak, de nem az a legfőbb probléma, hanem az, hogy senki nem mond semmit. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz… Azt hittem, hogy az angol a váci történések után csak azért is végig fogja csinálni itt, Egerben. Az ember sose bán meg semmit, ilyen az élet, de ezek a körülmények messze vannak az ideálistól.

Közleményt adtak ki

A csődközeli helyzetben lévő klub gondjai ezzel nem oldódtak meg, ugyanis tartozásai jelentősek, a játékosok hiába várják a fizetésüket, de a beszállítók is sorban állnak.

„A helyzet tarthatatlanná vált számunkra, és a csapat közösen úgy döntött: addig szüneteltetjük az edzéseket, amíg az együttest idáig juttató személyek nyíltan nem vallanak színt további terveikről, és amíg garanciát nem kapunk arra, hogy mikor juthatunk hozzá elmaradt járandóságainkhoz” – olvasható a futballisták keddi közleményében.

A klubtulajdonosok a szövetséghez fordultak segítségért: a bajnokság befejezéséhez, a fennálló tartozások rendezésére kértek gyorssegélyt, az MTI információi szerint kedden délig még nem érkezett válasz.

Olvasói sztorik