NB I

Befejezheti a szezont az Eger?

Nem jelent meg a csapat kisebbségi tulajdonosa a játékosoknak ígért értekezleten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Csütörtökön 16 órától értekezleten tájékoztatjuk a labdarúgókat a kialakult helyzetről. Akkor dől el, hogy Pápán pályára lép-e az Egri FC a hétvégi fordulóban” – ezt tartalmazta Kocsis Zoltán szerdai közleménye. Az Egri FC Kft. kisebbségi tulajdonosa ezzel szemben az említett időpontban nem jelent meg a futballisták előtt…

Tóth Dénes klubmenedzser azonban közölte, hogy csütörtök délután három óra körül az MLSZ-től kaptak egy reménysugarat arra, hogy az Egri FC tisztességes módon be tudja fejezni bajnokságot. Az ügyben pénteken 10 órakor megy tárgyalni a szövetségbe Rázsi Botond alpolgármester és Tóth Dénes.

– A „temetés” elmaradt, de feltámadásról nincs még szó, noha biztató jelként lehet kezelni, hogy pénteken tíz órára a Magyar Labdarúgó Szövetségbe megyünk egyeztetni a jövőről Rázsi Botond alpolgármesterrel – közölte a klubmenedzser. – Az edzés előtt egy órával az MLSZ-től kaptunk egy reménysugarat arra vonatkozóan, hogy talán korrekt módon tudjuk befejezni a bajnokságot. Egy hónapja még lett volna egy olyan támogatói kör, amely átvállalta volna a kft. működtetését, ám ezt jelenleg már nem tudom elmondani. Ezzel együtt most abba kapaszkodhatunk, hogy él felénk a bizalom, ami a pillanatnyi helyzetünkben nekünk sokat jelent.

A csapat tagjai csütörtökön edzettek, és pénteken ők is útra kelnek, csakhogy számunkra a szombati mérkőzés helyszíne jelenti a célt. Mindeközben Kocsis Zoltán folyamatosan tárgyal.

– Szerdán Orbán Levente, John Marshall többségi tulajdonos képviselője azzal hívott fel, hogy az angol üzletember nem tart igényt pénzügyi ellentételezésre, azaz egy forintért megválna hetvenöt százalékos tulajdonrészétől – emelte ki Kocsis Zoltán. – Az önkormányzat jelezte, nem kíván tulajdonrészt vásárolni a klubban, ám én azon dolgozom, hogy legyen megoldás. De egyelőre még nincs.

Mi lesz a stadionnal?

A világítás építése láthatóan megakadt a Szentmarjay-stadionban. Három oszlop alapját kialakította a kivitelezést végző cég, ám a folytatás abbamaradt. A negyedik gödröt már ki sem ásták, mert amennyi pénzt eddig kaptak, abból ennyire futotta. A földkupacokat eltávolították, a lelátó felőli részen a vízelvezetésre hivatott csatornák feltárását úgy fejezték be a munkások, hogy érdemi javítás helyett betúrták azokat. A tervek szerint igazi aréna jellegű létesítménnyé alakítottá volna át a meglehetősen sok felújítást igénylő stadiont.

Olvasói sztorik