NB I

Eger: futballklubot vegyenek!

Mindkét tulajdonos egy forintért árulja a részesedését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A többségi és a kisebbségi tulajdonos is egy forintért válna meg részesedésétől a sereghajtó Egri FC-t működtető gazdasági társaságban.

Kocsis Zoltán kisebbségi tulajdonos szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy reggel Orbán Levente – John P. Marshall többségi tulajdonos képviselője – azzal hívta fel, hogy az angol üzletember nem tart igényt pénzügyi ellentételezésre, azaz egy forintért megválna 75 százalékos tulajdonrészétől.

– Az önkormányzat jelezte, nem kíván tulajdonrészt vásárolni a klubban. Csütörtökön délután értekezleten tájékoztatjuk a labdarúgókat a kialakult helyzetről. Akkor dől el, hogy Pápán pályára lép-e az Egri FC a hétvégi fordulóban – mondta a kisebbségi tulajdonos.

Az angol üzletember eladási szándéka kedvező hatással lehet az értékesítésre, ugyanakkor a becsült százmillió forintos tartozás miatt így sem várható, hogy tolonganak majd a befektetők a cég megvételéért.

A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban nem túl jó előjel, hogy szerdán a szertároson és a masszőrön kívül senki sem lépte át az Egri FC öltözőjének, irodáinak ajtaját.

Az MLSZ a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Diósgyőrben, Angyalföldön, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

Az egriek 26 forduló után 15 ponttal az utolsó helyen állnak a tabellán, hátrányuk kilenc pont a még éppen bennmaradó, 14. helyezett Pápával szemben. Soron következő, szombati mérkőzésükön pedig éppen Pápán lépnének pályára.

Olvasói sztorik