NB I

Tisztességesen helytálltak

Az ezer sebből vérző Egri FC 3-2-re kapott ki a Pécstől az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Egri FC – Pécsi MFC-Matias 2-3 (1-2)
Vác, 100 néző. Játékvezető: Becséri
Eger: Sztankó – Mecsinovics, Koné – Kabele, Kasza (Palásthy, 77.), Albert Á., Lasimant, Zvara, Farkas Á. – Németh N. (Vidovics, 69.), Horváth Z. (Szabó B, a szünetben) Edző: Mészáros Ferenc
Pécs: Dibusz – Horváth A., Causic, Balogh B., Gaál – Márkvárt (Szatmári, 69.), Akassou (Koller, 86.), Uzoma, Wittrédi – Grumics (Beke, 71.), Simon A. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Lasimant (15.), Gaál (öngól, 91.) illetve Simon A. (büntetőből, 23.), Horváth A. (45.), Wittrédi (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem várta jó előjelekkel a mérkőzést az Egri FC. A játékosok kilátásba helyezték ugyanis, hogy a klub körül kialakult helyzet miatt nem állnak ki a mai mérkőzésen. Végül a sztrájk elmaradt, ideiglenesen talán rendeződtek a viszonyok, így ott voltak a csapatok a váci stadionban.

A mérkőzés elején mindkét csapat veszélyeztetett, először Grumics, aztán a másik oldalon Németh tornáztatta meg az ellenfél kapusát. Tizenöt perc elteltével megszerezte a vezetést az Eger: Lasimant tört be a tizenhatoson belülre, és 14 méterről pontosan gurított a jobb alsó sarokba. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, ugyanis a 22. percbe Sztankó húzta el Simon lábát, amiért ő sárgát, a Pécs pedig büntetőt kapott. A tizenegyest maga a sértett végezte el, hibátlanul. Továbbra is mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de sem Németh Norbert, sem Wittrédi nem célzott elég pontosan, így úgy tűnt, döntetlennel zárul az első játékrész. Azonban a félidő végére is maradt még egy gól: Horváth Adrián egy baloldali beadást zúdított a kapuba a lefújás előtti másodpercekben.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a Pécs folyamatosan őrölte fel ellenfelét. A lassan biztos fölényben játszó vendégek Wittrédi révén immáron kétgólos előnyre tettek szert, mely úgy tűnt, végképp megtöri az egri csapatot. A hajrában viszont ismét a hazaiak villantak, igaz ehhez kellett a pécsi védelem hathatós segítsége is: egy beadást Gaál Miklós fejelt a saját kapujába, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik