NB I

Még nem hibátlan a játékuk

Dibusz Dénest is meglepte a Honvéd-légiósok kakaskodása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbbi két mérkőzésén összesen hét gólt kapott a Pécsi MFC. Bár a szezont végig a tabella hátsó felében töltötték a baranyaiak, a védelemmel eddig nem volt komolyabb problémájuk, hiszen annak ellenére, hogy a bajnokság elején nem igazán jöttek a jó eredmények, kapott gólokban nem lehetett panasz a csapatra. Így némileg meglepő, hogy a télen megerősített hátsó alakzatot a tavaszi szezonban többször is kellemetlen helyzetbe tudták hozni az ellenfelek.

A csapat kapusától, Dibusz Dénestől megtudtuk, nem kifejezetten a védelemmel van hiba, a játékuk akadozik még, ezt tudják kihasználni a riválisok. A hálóőrt a Honvéd elleni tizenegyest megelőző civakodásról is kérdeztük, amelyről elmondta, nem látott még olyat, hogy két játékos így összeveszik a labdán, ezért meglepte a jelenetsor.

– Sok gólt kaptak az elmúlt fordulókban, annak ellenére, hogy rutinos védők állnak ön előtt. Mi a baj a védekezésükkel?
– A kapott góljaink nagy részét labdaeladások után kapjuk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Dibusz Dénes. – Ezekre a szituációkra nehéz felkészülni, ezért is tudták az ellenfelek ennyiszer bevenni a kapunkat. Próbálunk kezdeményezőbbek lenni, de egyelőre még nem vagyunk olyan szinten, hogy ne vétenénk ilyen hibákat, nem tudunk alacsony hibaszázalékkal játszani. Sajnos így viszont megvan rá az esély, hogy egy-egy kihagyás után lekontráznak minket, amiből gólt kapunk.

– A Honvéd ellen a kapott gólok mellett a két olasz hisztije is borzolta a kedélyeket. Mennyire zavarta meg ez a közjáték?
– Még sosem láttam olyat, hogy csapattársak ugrottak egymásnak egy büntetőrúgás miatt. Gondolom ezt csapaton belül rendezni fogja a Honvéd, mindenesetre meglepő szituáció volt. Nem zavart meg, a tizenegyesre koncentráltam, ráadásul a végrehajtó játékos vette eredetileg is kézbe a labdát, így végig arra készültem, hogy Martínez büntetőjét kell megpróbálnom kivédeni.

– Szombaton lehet, hogy sztrájkba lép aktuális ellenfelük, az Egri FC. Mit tudnak erről, készülnek a találkozóra?
– Mi úgy készülünk, hogy lesz meccs Vácon. Egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptunk az MLSZ-től arról, hogy elmaradna a mérkőzés. Készülünk az egriek ellen, és nyerni szeretnénk ezen a bajnokin. Jó lenne egy győzelemmel feledtetni az elmúlt hetek rossz eredményeit, és egy jó szériával zárni a bajnokságot.

Olvasói sztorik