NB I

Jobb kapussá vált

Dibusz Dénes szerint még szüksége van néhány év rutinra, hogy külföldre igazolhasson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rapszodikusan szerepelt a PMFC csapata az őszi szezonban, azonban egy biztos pontja mindenképpen volt a baranyaiaknak, mégpedig a kapuban Dibusz Dénes. A 22 éves hálóőr a magyar bajnokság egyik legtehetségesebb kapuvédőjének számít. A nemrég térműtéten átesett kapus a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy bár egyénileg fejlődött idén, azért még szüksége van tapasztalatokra.

– Hogy sikerült a műtét?
– Múlt szerdán végezte el a csapatorvosunk a beavatkozást a térdemen – kezdte Dibusz Dénes. – Két kis porcdarabot kellett eltávolítani. Szerencsére nem volt semmi probléma operáció közben.

– Mikorra várható a visszatérés?
– Négy-öt hét után már edzésbe is állhatok, ha minden a tervek szerint alakul. Mivel sok idő van még hátra a téli felkészülésből, így lehet, hogy erre egy-két hetet még ráhúzok, ugyanis kockáztatni nem szeretnék. A legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön a térdem.

– Hogyan értékelné az idei esztendőt?
– Sajnos nekem és a csapatnak sem úgy sikerült ez az év, ahogy terveztük. Ennél sokkal jobban is tudunk játszani, ezt tavasszal szeretnénk is bizonyítani. Úgy érzem, egyénileg sikerült fejlődnöm, jobb kapussá váltam. Persze, évről évre ez a célom, hiszen még sokat kell fejlődnöm.

– Az egyik legtehetségesebb kapusként említi a honi közvélemény. Mennyire kacsintgat külföldre? Melyik bajnokságban védene szívesen?
– Úgy gondolom, hogy néhány év rutinra még mindenképpen szükségem van ahhoz, hogy külföldre igazoljak. Igazából a Real Madrid a kedvenc csapatom, de azért a realitásuk talaján maradva a belga vagy a holland bajnokság kiváló lehetőség lenne számomra.

– Mivel tölti a téli szünetet? Van valami különleges hobbija?
– Elsősorban a rehabilitációval. Azonban mivel most nem nagyon tudok mozogni, így van lehetőségem kiélni a játékszenvedélyemet, és sokat játszom például PlayStation-nel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik