NB I

„Tudtam, hogy egyszer jönni fog…”

Lázár Pál előbb volt magyar válogatott, mint NB I-es gólszerző, de a Pápa elleni találatával átesett a tűzkeresztségen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Élete első NB I-es gólját szerezte szombaton a Pápa ellen Lázár Pál, a PMFC pedig 2-0-s sikerrel zárta a Lombard elleni bajnokit. A Mecseki Hadjáratnak elkeresztelt három hazai mérkőzésből álló sorozatot így csupán három ponttal abszolválták a baranyaiak, hiszen korábban a Győrtől és a Kaposvártól is vereséget szenvedtek. A hatszoros magyar válogatott jobbhátvéd a Rangadó.hu érdeklődésre mesélt a gólszerzés élményéről, és csapata teljesítményéről is.

– Persze, jó érzés volt gólt szerezni. Sokat kellett rá várni, sok meccsnek el kellett telnie, de nem nagyon görcsöltem miatta. Tudtam, hogy egyszer jönni fog – kezdte Lázár Pál, aki a 85. magyar bajnokiján volt először eredményes.

– A helyzetek alapján jóval simábban is megverhették volna a Pápát.
– Igen, a kiállításig is fölényben játszottunk már, de emberhátrányban szinte futószalagon alakítottuk ki a lehetőségeket. Megvoltak a helyzetek, most kétszer voltunk eredményesek.

– Habár a vége sikeres volt, azért nem a legfényesebben sikerült a Mecseki Hadjáratnak. Mi volt az oka a két korábbi vereségnek?
– A helyzetek a Győr és a Kaposvár ellen is megvoltak, csak sajnos nem sikerült gólra váltani azokat, illetve adódtak más hibák is ezeken a találkozókon. A helyzetkihasználásban még mindenképpen javítanunk kell, ha sikeresebbek akarunk lenni.

– Legközelebb Újpestre látogatnak. Mit gondol a lila-fehérekről?
– Az Újpest számomra egy kicsit a sötét ló szerepét tölti be a bajnokságban. Képesek remekül játszani, de nagy vereségbe is beleszaladtak már. Szóval nehéz megjósolni, ellenünk melyik arcukat mutatják, de úgy gondolom a mi célunk az lesz, hogy győzelmi eséllyel lépjünk pályára a Szusza Ferenc Stadionban.

– Néhány hónapja már Pécsen lakik. Hogy tetszik a csapat és maga a város?
– A csapatról csak a legjobbakat tudom mondani. A város is nagyon tetszik, főleg most, hogy végre megjött a jó idő, a barátnőmmel tegnap körbenéztünk. Azt kell mondjam, itthon Pécsnek van az egyik legszebb főtere, úgyhogy nagyon örülök, hogy itt élhetek most.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!