NB I

Családi példakép

Az egri Zvara Dávid számára van követendő példa, hiszen nagybátyja válogatott labdarúgó volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét ellen, élete második élvonalbeli meccsén megszerezte első NB I-es gólját Zvara Dávid az Eger csapatában. A fiatal játékos öröme persze nem felhőtlen, hiszen egyrészt kikaptak 3-1-re, másrészt pedig a csőd szélén áll a csapata. A Rangadó.hu érdeklődésére a 18 éves csatár

– Vártam már a lehetőségre, most megkaptam és próbáltam élni vele. Elég lelombozó a klub körüli helyzet, de hát ez van. Szomorú, hiszen egy nagyon jó brigád jött itt össze. Küzdünk, csináljuk, aztán meglátjuk mi lesz… – mesélte Zvara Dávid.

A tehetséges labdarúgó nagybátyja, Zvara József kétszeres válogatott volt, napjainkban pedig igyekszik egyengetni unokaöccse karrierjét.

– Egyértelműen hatással volt rám. Akik követik a magyar focit, azok ismerik és elismerik őt – vélekedett a családi focihagyományok folytatója, Zvara Dávid. – Családon belül egy példa, egy cél lehet számomra, ami ott lebeg előttem. Sokat beszélgetünk, szerinte a legfontosabb az alázat, és hogy sokat eddzek. Nagyon sokat segít nekem. A Kecskemét elleni meccs után még nem beszéltünk, hiszen ő Gödöllőn él, de most lesz majd a ballagásom, és arra ő is eljön. Biztosan szóba kerül majd a futball is…

Megkerestük a Vác és a Vasas korábbi játékosát, Zvara Józsefet is, aki szerint unokaöccsének is végig kell járnia a ranglétrát.

– Régóta figyelemmel követem Dávid pályafutását, anno még a szerződése megkötésében is segítettem neki – kezdte Zvara József. – Csak jót tudok mondani az unokaöcsémről, a magánéletben is nagyon rendes. Ami a játéktudását illeti, technikailag kiváló, de a gyorsaságát még fejleszteni kell. Végig kell járnia a ranglétrát, amit én is végigjártam. Személyesen ritkán találkozunk, de telefonon szoktunk beszélni, bár kicsit lelkis srác, hajlamos egy-egy hiba után magába fordulni, úgyhogy néha az apján keresztül üzenek neki.

A 46 éves nagybácsi egykor maga is kiváló csatár volt, a Vác és a Vasas együttesét erősítette. Természetesen van véleménye korábbi csapatairól, amelyek közül az egyik jelenleg nem is létezik, a másik pedig az NB II-ben szerepel.

– A mai világban minden pénz kérdése. A belső dolgokról nem nagyon tudok nyilatkozni, hogy miért fajulhatott idáig ez a történet, de mindkét csapatot sajnálom – mondta Zvara József. – Vácon nevelkedtem, és régebben volt ilyen, hogy el lehetett rabolni NB I-es csapatoknak két játékost, tehát engem szinte elrabolt a Vasas. Jó kezekbe kerültem, hiszen Angyalföldön Illovszky Rudi bácsi, Mészöly Kálmán és Gellei Imre egyengették az utamat.

Olvasói sztorik