NB I

„Tragédia, nem is minősítem…”

Hogyan képzeljünk el egy játékost olyan csapatnál, mint az Eger? Már a jótevőket is kiüldözték.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Három hónap szünet és két hónap felkészülés után hétvégén végre folytatódik a bajnokság! Ezúttal is bizonyosodott, hogy az átigazolások szempontjából a téli időszak nem annyira eseménydús, mint a nyári. Persze, ezúttal is voltak olyan csapatok, amelyek alaposan átalakították a keretüket, és most sem maradtunk bombahírek nélkül. Vannak nagy távozók és jelentős érkezők, de vajon ezek mennyire befolyásolhatják az ősszel kialakult erősorrendet? Mi történt tél, és mi várható tavasszal? Ezt tekinti át legújabb négyrészes sorozatában a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar labdarúgás iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán.

LOMBARD PÁPA

Nem igazolt kevés játékost a klub, hiszen ha jól megnézzük, tetemes az érkezők száma. Beliczky Gergő hozhat változást támadójátékban. Vannak ismeretlen külföldiek, akiknek a neve egyelőre sok mindent nem árul el. Tajthy Tamás neve viszont jól cseng, jó néhány mérkőzést játszott az Újpest első csapatában, ő egy Pápa-szintű csapatnak segítségére lehet. Zömében fiatalok érkeztek, jó dolog, hogy nem 30-35 éves embereket igazolnak. A külföldiek kakukktojásnak számítanak, de nyilván megnézték őket, és nem csak DVD-n… Ha az edzőnek megfelelt, akkor nyilván javítani fog a játékon. A távozók közül Sekour, Seye és Simon András is jó névnek tűnik, de egyikük sem pótolhatatlan. Utóbbi kettő kevés mérkőzésen szerepelt. Horváth Leventét a régi MTK-s idejéből jó játékosnak tartom, de valamiért vele most nem számoltak. Nem jelentős a távozók névsora, akik rendszeresen játszottak, azoknak a magja megmaradt. Érkezők listájából az látszik, hogy építkezni akarnak. Nem fognak kiesni, de a középmezőny pozícióiba sem fognak beleszólni. Tavasszal talán már a jövőt nézve építkezhetnek.

Érkezett: Beliczky Gergő (Ferencváros), Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti, Sparta Praha II, Csehország, kölcsönbe) Jaszarevics Mahir (Zalaegerszeg, kölcsönbe), Szolga Máté (Twente, Hollandia), Tajthy Tamás (Újpest), Dóczi Krisztián, Enyingi Marcell (mindketten BKV Előre, kölcsönből vissza), Tino Lagator (horvát), Daniel Orozco (spanyol, Aszterasz Tripolisz, Görögország)

Távozott: Joze Benko (szlovén), Alekszandrs Cekulajevs (lett), Fellai József (Kozármisleny), Youssef Sekour (francia-marokkói), Mouhamadou Seye (szlovák-szenegáli, Zalaegerszeg, kölcsönbe), Simon András (Győri ETO, kölcsönből vissza), Horváth Levente

PÉCSI MFC

Nem ez az a csapat, amellyel elégedettek voltunk az értékeléseink során… Sokkal jelentősebb terveik vannak, ezt mutatja a téli hisztéria az edző körül. Balogh Bélát mindenképpen erősítésnek tartom, kimondottan jó belsővédő magyar szinten, MTK-nevelés. Lázár Pál érkezésére megint felkaptuk a fejünket, hiszen ő is fiatal játékos, korábban a válogatottban is helyet kapott, a török kitérőjéről már írtunk. Bodnár László helyére hozták, nem rossz alternatíva. Simon Attila szintén, Pakson is sokat szerepelt, gólokat is lőtt. A saját nevelésű fiatalok közül is felkerültek néhányan a felnőttek közé, tehát a szakvezetés kiemeli azokat a fiatalokat, akik a korosztályos csapatokban sokat tettek le az asztalra. Ez üdvözölendő, és az utánpótlás-nevelők munkáját dicséri. Bajzát, Bodnár, Demjén és Panikvar személyében nagyon jó nevek távoztak, de ez edzőfüggő. Az előző edző távozott, Márton Gábornál pedig nem fértek bele az elképzelésébe. Az új edző úgy látta, teljesítményben már nem olyan jók, mint névben.

Érkezett: Balogh Béla (Kecskemét), Koller Krisztián (Kozármisleny), Lázár Pál, Simon Attila (Paks), Gajág Gergő és Márkvárt Dávid (saját utánpótlásból)

Távozott: Bajzát Péter (Nyíregyháza), Bodnár László (Nyíregyháza), Demjén Gábor (Balmazújváros), Harsányi Zoltán, Solomon Okoronkwo (nigériai, PMFC II), Leon Panikvar (szlovén), Nicolas Ceolin (brazil) Luka Vucko (horvát)

Kiszemelt: Gaál Miklós (szabadon igazolható)

EGRI FC

Valaki eldöntötte az MLSZ-ben, hogy nem játszhatnak hazai pályán. Kétszáz néző előtt, albérletben futballozni nem egy élmény. Néha-néha volt egy jó mérkőzésük, például Győrben, vagy a Debrecen ellen. Most már tulajdonosi problémák is vannak, a jótevőket kiüldözték, és érkezett egy olyan angol, aki előzőleg Vácott csinált rendetlenséget. Tragédia, nem is minősítem… Ilyen csapatnál, hogy képzeljünk el egy játékost? Fogalmuk sincs, ki a tulajdonos, ki ír alá, egyik percről a másikra kidobják az addigi szakmai stábot, mert mással képzelik el a folytatást. Palásthy Norbert érkezett a Vácból, a külföldiek közül pedig Rakovics az ismerős név a DVTK-ból, bár a közelmúltban nem nagyon játszott. Vujovics és Pisanjuk Egerben sem mentette meg a csapatot, Knakal meg leginkább az öngólokért volt felelős. Kovács Gábor komoly érvágás lehet, hiszen végigjátszotta az őszt. Minden tiszteletem az Egeré, hiszen hosszú idő után ismét NB I-be jutottak. Nem ezt érdemelték…

Érkezett: Palásthy Dávid, Palásthy Norbert és Berki István (mindhárom Dunakanyar-Vác), Ismaël Koné (francia), Yohann Lasimant (francia), Vladimir Buacs (szerb), Szavo Rakovics (szerb, Diósgyőr), Marko Vidovics (montenegrói)

Távozott: Josef Hamouz (cseh), Szimeon Hrisztov (macedón, FK Peliszter Bitola, kölcsönben), Petr Knakal (cseh), Kovács Gábor (Paks), Dusan Pavlov (szerb, Putnok, kölcsönbe), Igor Pisanjuk (ukrán-kanadai, Vasas), Romhányi Tamás (Felsőtárkány), Michael Stanislaw (osztrák), Joël Tchami (kameruni), Goran Vujovics (montenegrói), Wolry Wolfe (jamaicai)

FGSZ SIÓFOK

Itt átláthatóbb a történet, mint Egerben. Nehéz helyzetben vannak, mégis azt látom, hogy benn akarnak maradni. Küzdenek, tudatosan igazoltak. Takács Zoltán és Tímár Krisztián rutinos játékos, Máté János pedig tehetséges fiatal, aki már bizonyított. Minden szekcióba olyan embereket hoztak, aki segítség lehet. Kérdés, ez mire lesz elég? Egerszegi Tamás ősszel nem tudott kiemelkedni, Zamostny pedig keveset játszott. Sipos Norbert és Marián Sluka nem tudott segíteni, Mogyorósi József őskövület volt, ősszel nem sok lehetőséget kapott. Szimpatikus az a munka, hogy minden megpróbálnak, hogy tisztességesen befejezzék a bajnokságot. Kérdés, mentálisan hogy fogják viselni, ha eldől a sorsuk. Az NB II-re való építkezés jegyében kell telnie ennek a tavasznak, hiszen kilencven százalék, hogy az lesz belőle.

Érkezett: Kiss Zoltán (Békéscsaba), Márkus Gábor, Máté János (Ferencváros, kölcsönbe), Menyhárt Attila (Ferencváros), Mokánszki Norbert (DVSC-DEAC), Takács Zoltán (Újpest), Tímár Krisztián

Távozott: Milan Csokics (Baja), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden, Belgium), Mogyorósi József (Kecskemét), Molnár Marcell (BKV Előre), Sipos Norbert (Haladás futsal), Marián Sluka (szlovákiai, Zalaegerszeg), Zamostny Balázs (Újpest, kölcsönből vissza)

Olvasói sztorik