NB I

DVTK: fejenként kétszázezer?

A diósgyőri ügyvezető már lezártnak tekinti a büntetést, amely állítólag ultimátum volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csupán néhány másodperc hiányzott a Diósgyőr csapatának ahhoz, hogy megszakítsa hetek óta tartó nyeretlen bajnoki sorozatát (két vereség, két döntetlen), ám ezúttal sem érezhették a győzelem ízét. Pápán hiába vezetett az első félidő vége után két góllal a DVTK, a három kiállítást követően, nyolc emberrel a 94. percben kapott góllal döntetlenre végződött az idegenbeli meccs. Ez nem csak azért fájó a borsodiak számára, mert a bajnoki félidő során egyszer sem tudtak nyerni vendégként, hanem azért is, mert a Borsod Online értesülése szerint ezzel az ultimátum ideje lejárt.

A Kaposvár elleni, hazai vereség után a klubvezetés úgy döntött, hogy pénzbüntetéssel sújtja a csapat minden tagját. Az ominózus meccs után négy nappal hozott döntésről többet nem árult el Dudás Hunor ügyvezető, így a pénzbüntetés mértékét sem. Az Észak-Magyarország azonban úgy értesült, hogy a csapat akkor egy felfüggesztett, vagy kilátásba helyezett pénzbüntetést kapott, amelynek elkerülésére akkor lett volna lehetősége, ha a Kaposvár utáni, ebben a naptári évben hátralévő öt bajnokin legalább tíz pontot szerez. Ebből nem lett semmi, ugyanis a Kecskemét, illetve a Pécs elleni találkozón sem futotta többre egy pontnál, tehát ahhoz, hogy az ultimátumot elkerülhessék, Pápán nyerni kellett volna.

Ez nem jött össze, vagyis az őszi utolsó öt meccsre előirányzott tíz pont már nem összegyűjthető. A megyei napilap úgy tudja, hogy a pénzbüntetés egészen biztosan életbe lép, és a keret minden tagja, beleértve a játékosokat, edzőket is, fejenként 200 ezer forinttal kevesebbet kapnak a következő havi kifizetéskor, vagyis mintegy ötmillió forintos összeg marad a klub kasszájában.

– Már lezártuk ezt a büntetéses dolgot – mondta ezzel kapcsolatban hétfőn Dudás Hunor, a DVTK ügyvezetője. – Az év hátralévő részében még fontos feladatok várnak ránk, két bajnoki összecsapás, két Magyar kupa-találkozó, ezzel szeretnénk foglalkozni, erre koncentrál mindenki, én is, a stáb is, a játékosok is.

Olvasói sztorik