NB I

Ilyen a futball!

A három kiállításuk ellenére Vadász Viktor sajnálja, hogy a hektikus pápai bajnokin nem sikerült nyerniük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a forduló legeseménydúsabb mérkőzése volt a 2-2-re végződött Pápa–Diósgyőr bajnoki. Négy tizenegyes, három kiállítás – utóbbi mind a vendégek oldalán. A szünetben ráadásul még a miskolciak vezettek, az utolsó hazai gól pedig a mérkőzés ráadásában született. A Rangadó.hu érdeklődésére a diósgyőriek védője, Vadász Viktor elevenítette fel a mindennapinak semmiképpen nem nevezhető találkozót. A 26 éves játékos elmondta, annak ellenére, hogy a 67. perctől kettős emberhátrányban játszottak, cseppet sem örvend annak, hogy csak egy pontot sikerült szerezniük.

– Sajnálhatjuk, hogy nem sikerült nyerni, azért mégiscsak két góllal vezettünk Pápán – bosszankodott Vadász Viktor. – De hát ilyen a futball! Ez is benne van. Nem tudom, hogy a végén a kapott gólunk előtti szituációnál les volt-e, még nem néztem vissza a jelenetet, de hát nincs is jelentősége ennek. Így alakult…

– Fél félidőnyit kettős emberhátrányban kellett játszaniuk. Ennek tudatában is elégedetlenek az egy ponttal?
– Való igaz, hogy három kiállításunk is volt, habár a harmadik már a hosszabbításban történt, így annak nem olyan nagy a jelentősége. Nem volt könnyű dolgunk, sokáig nyomott a Lombard, de akcióból ők sem tudtak betalálni. Én egyértelműen csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyernünk.

– Diósgyőrben a magyar viszonyokhoz képest köztudottan magas az átlagnézőszám. A gyengébb szereplések alkalmával mennyire nyomasztó, hogy az elégedetlenség is hamarabb megtalálja a csapatot?
– Ez is csak a foci része. Aki nem képes ezt elviselni, az csináljon mást. Mostanság nem fut annyira a szekér, ahogy szeretnénk, így valahol a szurkolókat is meg lehet érteni. Hiszen ők azért járnak ki a meccsekre, veszik meg a bérleteket, vagy a belépőjegyet, hogy győzelmet és jó játékot lássanak. Nekünk, játékosoknak pedig őket kell kiszolgálnunk. Persze mindenki azon van, hogy a maximumot nyújtsa, csak ez nem minden alkalommal párosul jó eredménnyel.

– Jót fog tenni majd a téli szünet, hogy rendezzék a sorokat?
– Mindenképpen. Mindenki egy kicsit kiszellőztetheti a fejét, kijavíthatjuk a hibákat télen, és a tavaszi idénynek újult erővel vághatunk neki. Persze addig még van játra néhány meccsünk, most azokra kell koncentrálnunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik