Kiemelt hírek

Éles szituációkban is számítanak rá

Vadász Viktor későn érő típus: negyedszázadosan lett a Diósgyőri VTK meghatározó játékosa az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

A 25 éves Vadász Viktor négyéves kora óta focizik. Székesfehérváron kezdte, majd két évet töltött a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Legutoljára Kazincbarcikán szerepelt. Története innentől kezdve nem hétköznapi: a másodosztályú klub vezetőinek segítségével megkereste a DVTK-t, hogy lenne-e lehetősége odaigazolni. És láss csodát: a próbajáték után hároméves szerződést kötöttek. Bátraké a szerencse!

Az ifjúsági korosztályban csatárposzton játszott, majd a Videoton első csapatánál Csertői Aurél vezetőedző jobbhátvédet faragott belőle. Ezen kívül egyébként támadó és védekező középpályás is volt már, rá tehát tényleg igaz, hogy minden poszton megfordult már, csak kapuban nem állt soha.

Együttese, a Diósgyőri VTK az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a BFC Siófok ellen nyert hazai pályán 2-1-re, így jelenleg 11 ponttal a hatodik helyen áll.

– Délután három órakor kezdtek a Siófok ellen, rekkenő hőségben. Hogyan lehet felkészülni a nagy melegre?
– Előző nap ugyanebben az időpontban edzettünk. Mi is tudtuk, hogy nagyon meleg lesz, de erre igazából nem lehet felkészülni. Ez van, el kell fogadni – mondta a Rangadónak nyilatkozó Vadász Viktor.

– A játék iramán és színvonalán nem látszott, hogy negyven fok van a pályán.
– Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Az első perctől kezdve, minden meccsen szeretnénk ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre, de ez most nem sikerült. A tizenegyes után még volt két nagy helyzete a Siófoknak, de szerencsénk volt, illetve kapusunk, Ivan Rados nagyszerűen védett. A szünetben helyrerázódtunk, és a második félidőben igyekeztünk rátenni még egy lapáttal, és sikerült felőrölnünk ellenfelünket.

– Azt nyilatkozta februárban, hogy a kezdőcsapat stabil tagja szeretne lenni, utána pedig szeretné magát az NB I-ben is kipróbálni, aminek legegyszerűbb módja, ha feljut a Diósgyőr. Minden kívánsága teljesült!
– Úgy érzem, ezért tettem is, hiszen sikerült hozzátennem a csapat teljesítményéhez. Korábban is volt néhány meccsem az NB I-ben, de arra vágytam, hogy éles szituációkban, alapemberként is számítsanak rám. Kellett egy kis idő a szezon elején számomra és csapat számára is, hogy megszokjuk az NB II-nél gyorsabb ritmust.

– Úgy tűnik, sikerült. Mire lehet képes a Diósgyőr a jelenlegi mezőnyben?
– Mindenképpen stabil középcsapat vagyunk, de ha meglesz az a plusz, ami kell, akkor a harmadik-negyedik helyre is odaérhetünk.

– Kezdődik a Ligakupa. Miért fontos ez a sorozat a DVTK számára?
– Ezt a vezetőedző fogja eldönteni, de ez alapvetően jó felkészülés számunkra, gyakorolhatunk bizonyos taktikai elemeket, és olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

Olvasói sztorik