Kiemelt hírek

Kihagyta a Siófok, belőtte a Diósgyőr

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2-1-re nyert a BFC Siófok ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Diósgyőri VTK – BFC Siófok 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 4500 néző. Játékvezető: Böcskei
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Lippai (Arze, 74.), Abdouraman, Luque – Seydi (Pál Sz., 91.), Carreno (Menougong, 46.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Siófok: Milinte – Fejes, Fehér Zs., Kiss Zs., Nyári T. – Melczer (Rebryk, 51.), Tusori, Kecskés, Huszák (Sowunmi, 56.) – Haraszti, Bozovics (Horváth, 81.). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerzők: Menougong (54.), Luque (80.), illetve Melczer (tizenegyesből, 18.)

A várakozásoknak megfelelően óriási hőség fogadta a 15 órakor kezdődő mérkőzésen a csapatokat. A két klub korábban együttesen kérvényezte, hogy a találkozó később kezdődjön, de az MLSZ illetékesei azt a döntést hozták, hogy erre nincs lehetőség, ezért az eredetileg kiírt időpontban indult a találkozó.

A szövetség biztonsági előírásai erre a mérkőzésre is vonatkoztak, mindezek alapján nem lehetett üveget, műanyagpalackot bevinni a stadionba. A DVTK erre is felkészült, ezerötszáz liter hűtött, ingyenes ásványvíz, és a szokásosnál több sörcsap várta a drukkereket.

Studniczky Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke kijelentette, fel sem vetődött bennük, hogy engedélyezik az időpont-változtatást, mert amikor elkészítették a sorsolást, nem gondolhattak arra, hogy hőség lesz, a fordulók közben pedig már nincs lehetőségük arra, hogy a meccseket ide-oda rakosgassák.

A meccsen a tűzoltók vízsugárral hűtötték a szurkolókat. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak többet birtokolták a labdát. Az iramon egyáltalán nem látszott, hogy elképesztő hőségben játszanak a csapatok. A 13. percben Gohér Gergő baloldali szöglete nyomán nagy kavarodás alakult ki a siófoki kapu előtt Milinte Árpád határozatlansága után, ám a vendégvédők Mohamadou Abdouraman és L’Imam Seydi közeli próbálkozását is blokkolták.

A 18. percben tizenegyeshez jutott a Siófok miután Gohér szabálytalankodott Kecskéssel szemben! A büntetőt Melczer Vilmos higgadtan a jobb alsóba lőtte (0-1). A 21. percben gyors siófoki kontrát követően Huszák Tamás középen teljesen üresen érkezett, de tíz méterről Ivan Rados kapusba lőtte a labdát. Ivószünet. A 32. percben Bojan Bozsovics csinált magának helyet a tizenhatoson belül, majd ballal tekert kapura, de lövése centikkel a jobb kapufa mellett szállt el.

A 36. percben Francisco Gallardo adott be jobbról lágyan, a kapu előtt Enrique Carreno szépen előzte meg az emberét, de csúnyán fölé lőtt körülbelül hét méterről. Két perc múlva Bozsovics kapott egy hosszú indítást, majd néhány elegáns mozdulat után a kapu fölé lőtt. Az első félidő utolsó percében Melczer kapott ajándéklabdát a DVTK tizenhatosa előtt, majd azonnal indította a leshatárról kilépő Haraszti Zsoltot a jobb oldalon, akinek jobblábas lövése azonban nem okozott gondot Radosnak.

A Siófok megérdemelten vezetett a szünetben, de ekkor még csak sejteni lehetett, hogy a büntető utáni kihagyott helyzetekért a folytatásban súlyos árat fog fizetni a látogató…

Az 54. percben rögtön egyenlített a DVTK! Luque ívelt a csereként beállt Menougong elé, aki öt méterről kotorta a labdát a kapuba (1-1). A találat után nagyobb lett a mérkőzés irama, de aztán egy kicsit ismét visszavettek a csapatok, majd jött az ivószünet. A 72. percben egy jobb oldali diósgyőri szögletre Milinte rosszul jött ki, de ujjheggyel még bele tudott kapni a labdába. A 77. percben Luque emelt lágyan a baloldalon érkező Gohér elé, akinek középre adása után Milinte kiejtette a labdát, így a védőknek kellett felszabadítaniuk.

A nyolcvanadik percben Luque vett át egy labdát középen, a kaputól mintegy húsz méterről, majd ballal, hatalmas erővel a bal felső sarokba bombázta. Nagy gól, szép gól, győztes gól (2-1)! A legvégén már nem tudott felpörögni a Siófok, Melczer és Bozsovics kiesése komoly érvágás volt a vendégeknek. Az utolsó percekben a hazaiak magabiztosan adogatták a labdát.

Olvasói sztorik