NB I

Egy húron pendülnek

Kovács István számára egyre jobban megy a nyelvtanulás, így már a külföldi csapattársakkal sem probléma a kommunikáció.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovács István első teljes szezonját kezdte a Videoton FC csapatánál. A télen igazolt húszéves támadó középpályásra mindkét fronton, az NB I-ben és az Európa Ligában is számít Paulo Sousa vezetőedző, így nincs sok pihenője. A szombathelyi születésű, utánpótlás-válogatott játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mindkét sorozat fontos a csapat számára, így nem tesznek különbséget egy bajnoki és egy nemzetközi mérkőzés között.

– Nagyon jól kezdtük a nemzetközi szereplésünket, de a bajnokságban kissé beragadtunk az első fordulókban – értékelte a Videoton bravúros Európa Liga-továbbjutását és a gyengébbnek mondható, négypontos szezonkezdetet Kovács István. – A csapatnál mindkét sorozat fontos, és kijelenthető, hogy mindig az aktuálisan legjobb csapat fut ki a pályára a tétmérkőzéseken. Minden meccsre győzni megyünk, legyen az Európa Liga-mérkőzés, vagy éppen egy magyar bajnoki.

– Sokszor halljuk a hazai játékosoktól, szakvezetőktől, hogy megterhelő a heti két mérkőzés. Önre mindkét fronton számít a szakvezetés. Érzi, hogy fáradt?
– Nem, inkább feldob, hogy két fronton is számít rám a vezetőedző. Fiatal játékos vagyok, élnem kell a lehetőséggel, bizalommal. Mivel többségében sikereket éltünk át a szezonrajt óta, ezért a fáradtságot sem úgy élem meg, mintha egy vesztes mérkőzés után hagynám el a játékteret. Élvezem a játékot.

– Ezek szerint tökéletesen sikerült tavasszal a beilleszkedés. A Videoton ritmusát is sikerült felvenni?
– Nagyon profi közegbe kerültem, a keretből és a szakmai stábból is mindenki csakis a közös sikerért küzd, így a beilleszkedés is sokkal könnyebb volt. Nagyon rutinos keretnek vagyok a tagja, gondoljunk csak Torghelle Sándorra, vagy a portugál válogatottat is megjárt Marco Caneirára. Mindenkitől sokat tanulhatok a csapatban. Egyre jobban megy a nyelvtanulás is, így már a külföldi csapattársakkal sem okoz problémát a kommunikáció, a pályán kívül sem. Ami a játékot illeti, úgy érzem, az első félév sikerülhetett volna jobban is, de kezdek belerázódni a csapat ritmusába, egyre otthonosabban érzem magam az edzéseken és a pályán egyaránt.

– Az erőltetett menet folytatódik. A csapat teljesítményét illetően mire számít a következő hetekben?
– Az NB I-ben jön az Eger elleni mérkőzés, nagyon szeretnénk megnyerni ezt a találkozót. Az Európa Ligában jóval nehezebb dolgunk lesz, de ehhez már hozzászokhattunk, eddig egyik ellenfelünkről sem jelenthettük ki, hogy gyengébb csapat, mint a Videoton. Mindent megteszünk a Trabzonspor ellen, szeretnénk őket is meglepni. Hosszabb távon nem lehet más a célunk az NB I-ben, minthogy minél több pontot gyűjtsünk, míg a nemzetközi kupában egyelőre csak a csoportkörbe jutás kell, hogy a szemünk előtt lebegjen célként. Ha az sikerül, akkor lehet továbbgondolni a szereplésünket.

Olvasói sztorik