Hírek

155 milliót fizetett Kovácsért a Videoton

A klub éves költségvetésének majdnem a felét zsebelte be a Haladás a fiatal Kovács István eladásával.

Kapcsolódó cikkek

A szombathelyiek az eredetileg kért ár feléért, 500 ezer euróért (155 millió forint) adták el a támadót a Videotonnak. Jól jön az összeg, mivel a vasiak – a Blikk információja szerint – évente körülbelül 380 millió forintból tartják fent az élvonalbeli együttest, valamint az Illés Béla nevével fémjelzett utánpótlás-akadémiát. A Haladás ráadásul a félmillió euró mellé megkapta a Videotontól a középpályás Nagy Dánielt, valamint ha a fehérváriak a későbbiekben eladják Kovácsot, a vételár 25 százaléka a volt klubot illeti!

Kovács hangsúlyozza, hogy mindenképpen játszani szeretne a fehérváriaknál.

– Remélem, megkapom az esélyt arra, hogy a kezdőcsapatban szerepeljek, focizni akarok – fogalmazott a Blikk hasábjain Kovács, aki 11 éves korától erősítette a szombathelyieket. – Vasi gyerekként nem lesz könnyű a váltás, ez nagy lépés számomra az önállóság felé. A döntés nehéz volt, mivel a nevelőegyesületemet kell itt hagynom, viszont a bajnokcsapat vár rám.

A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás nem fogadta kitörő örömmel egyik legjobbja távozásának a hírét.

– Anyagilag jól járt a klub, de most azon törhetjük a fejünket, hogyan pótoljuk Kovácsot – mondta a decemberben kinevezett szakvezető.

Olvasói sztorik